Sastojci:
700 g pilećeg belog mesa
250 g praške šunke
200 g mesnate slanine
300 g lisnatog testa
50 g zelenih maslina bez koštica
1 crvena paprika
2 jajeta
3 kašike ulja
0,5 dl vinjaka
susam, so, biber
Priprema:
1. Masline, 150 g piletine, 100 g praške šunke i očišćenu papriku krupno iseći. Ostatak piletine, praške šunke i slanine samleti na mašinu za mlevenje.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevene i krupno seckane sastojke. Dodati jaje, vinjak i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Lisnato testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Pravougaoni, uzak kalup nauljiti, te dno i bočne stranice obložiti testom.
4. Sipati u njega pripremljenu smesu i poravnati. Prekriti ostatkom testa, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)