Sastojci:
- 4 tikvice
- 200 g kačkavalja
- 1 manja glavica crnog luka
- 400 g pelata paradajza
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g suvog vrata
- origano, ulje
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, oregano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suvi vrat.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne, preko fila naneti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)