Punjene tikvice

Punjene tikvice

Autor: | 08/07/2013

0

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 200 g kačkavalja
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 80 g mariniranih šampinjona
  • 100 g suvog vrata
  • origano, ulje
  • mešavina začina

Način pripreme:

1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.

2. Pelat paradajza iseći na kocke, marinirane šampinjone na listove, a crni luk što sitnije iseckati. Pomoću noža za guljenje iseći kačkavalj na tanke listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, oregano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suvi vrat.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne, preko fila naneti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin