Sastojci:
- 4 tikvice
- 200 g kačkavalja
- 1 manja glavica crnog luka
- 400 g pelata paradajza
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g suvog vrata
- origano, ulje
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, oregano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suvi vrat.
5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne, preko fila naneti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)