Sastojci:
- 550 g mekog brašna
- 1/2 svežeg kvasca
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 8 pilećih viršli
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te okruglim zupčastim nožem iseći pravougaonike širine 4 i dužine 6 cm.
5. Potom pravougaonike od testa zaseći po sredini četiri puta.
6. Viršle iseći na manju parčad dužine 2 cm.
7. Na svaki komad testa staviti po jednu viršlu i urolovati, a krajeve slepiti tako da se dobije izgled fenjera.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati viršle u testu i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)