Enterijer u hipi stilu

Enterijer u hipi stilu

Autor: | 16/09/2013

0

Šezdesete će ostati zapamćene po "deci cveća" koja su se zalagala za mir i ljubav...

Njihova filozofija je ostavila traga u muzici, filmu, modi, ali i u uređenju enterijera.

Boemski šarm ludih 60-tih i 70-tih karakterišu jarke boje, cvetni motivi, kombinovanje različitih materijala i uzoraka, kao i dekori poput "čupavih" jastuka, lava lampi, vaza od bojenog stakla... Vintage klub-stočići, police i komode odlično će se uklopiti u ovaj stil dekora, ukoliko ih obojimo nekom osvežavajućom bojom.

Hipi stil pun je dezena koji variraju od stilizovanih krugova i prugica, do tradicionalnih južnoameričkih i indijskih uzoraka. Nezaobilazan dekor ovakvih enterijera su trakaste i perlaste zavese koje će, okačene na vrata, efektno vizuelno i funkcionalno odvojiti prostorije.

Utoplite dom veselim tepisima, tapiserijama i mirisnim svećama, a tkaninu ukrasite stilom koji je obeležio hipi eru, takozvanom "tie-dye" tehnikom. "Tie-dye" podrazumeva različite načina vezivanja tkanine koja se zatim farba, što rezultira stvaranjem maštovitih mustri. Ovom tehnikom najčešće se farbaju odevni predmeti, ali i stolnjaci, pa čak i zavese.

Kako prostor ne bi delovao suviše haotično, jarke boje preporučljivo je upotrebiti u detaljima, dok bi zidove i druge elemente trebalo ostaviti bele.

Unesite dobru atmosferu zlatnog razdoblja roka i buntovništva u svaki kutak svog doma!

Izvor: mojenerijer.rs

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor dom enterijer