Za testo:
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl piva
- 125 g brašna
- 60 kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 40 g putera
- 0,5 dl ulja
- so
Za fil:
- 2 dl pavlake
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunkarice
- 100 g mariniranih šampinjona
Testo:
1. Žumanca odvojiti od belanaca, te ih sjediniti sa mlekom, pivom, brašnom, mlevenom paprikom i otopljenim puterom, a zatim sve dobro izmešati.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa ih polako sjediniti sa prethodno pripremljenom masom, zatim umešati kačkavalj i začiniti po ukusu.
3. Teflonski tiganj nauljiti i u njemu od pripremljene mase ispeći šest palačinki.
Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunkaricu iseći na rezance, a šampinjone na listove.
Finalni postupak:
1. Svaku palačinku premazati pavlakom, posuti šunkaricom, kačkavaljem i šampinjonima, te saviti u trougao i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)