Za testo:
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl piva
- 125 g brašna
- 60 kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 40 g putera
- 0,5 dl ulja
- so
Za fil:
- 2 dl pavlake
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunkarice
- 100 g mariniranih šampinjona
Testo:
1. Žumanca odvojiti od belanaca, te ih sjediniti sa mlekom, pivom, brašnom, mlevenom paprikom i otopljenim puterom, a zatim sve dobro izmešati.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa ih polako sjediniti sa prethodno pripremljenom masom, zatim umešati kačkavalj i začiniti po ukusu.
3. Teflonski tiganj nauljiti i u njemu od pripremljene mase ispeći šest palačinki.
Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunkaricu iseći na rezance, a šampinjone na listove.
Finalni postupak:
1. Svaku palačinku premazati pavlakom, posuti šunkaricom, kačkavaljem i šampinjonima, te saviti u trougao i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)