Sastojci:
- 200 g bekon slanine
- 200 g kiselih krastavaca
- 3 crvene pečene paprike
- 250 g trapista
- 100 g praške šunke
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl ulja
- 350 g brašna
- 1 kašika ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Bekon slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i prašku šunku iseći na kocke.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu pavlake, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati seckane sastojke i promešati.
3. Pripremljenu masu začiniti po ukusu, sipati u nauljen, brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je dekorisati ostatkom pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)