Sastojci:
- 300 g kačkavalja
- 250 g kajmaka
- 500 g mekog brašna tipa-400
- 4 jajeta
- 2 žumanceta
- 2 dl mleka
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulja
- so, kim
Priprema:
1. U mlakom mleku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umesiti glatko testo.
3. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh poslagati pogačice, premazati ih žumancetom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)