Soba za bebe: Idealne boje

Soba za bebe: Idealne boje

Autor: | 11/12/2013

0

Prošla su vremena kad su se sobe za prinove uređivale u tradicionalnoj roze za devojčice, a plavoj za dečake. Pogledajte koje su tri boje danas popularne u sobama za one najmlađe.

Mint zelena
Umirujuća i nežna, mint zelena je osvežavajuća promena od klasičnih boja. Idealna je i za devojčice i dečake. Odlično se slaže s bojom čokolade i emajliranim površinama boje slonove kosti. Ako želite sobu tematski da sredite koristeći mint zelenu, razmislite o šumskim pejzažima ili o bogatim krajolicima afričkih stepa.

Osvežavajuća narandžasta
Narandžasta je uzbudljiva i živahna boja, i pruža dobru alternativu predvidljivoj šemi boja. Ipak, kako ne bi suviše dominirala prostorom koristite je u detaljima, a ostale elemente birajte u neutralnim tonovima i jednostavnim dezenima. Ova boja odlično se uklapa u tematsko uređenje sobe u stilu safarija ili starinskog cirkusa.

Svetlo-žuta
Iako je pri uređenju sobe za novorođenčad često podcenjena, boja putera je nežna i suptilna. Lako se kombinuje s intenzivnijim bojama poput ljubičaste i sivkasto-zelene boje. Dobro se slaže i s cvetnim motivima, sivom bojom i složenim dezenima u crnoj i beloj. Svetlo žuta otvara vrata mnogim dekorativnim prilikama. Ako ovu boju nameravate da primenite na samo jednom zidu, kako biste postigli dobar balans, na suprotan kraj prostorije smestite neki detalj iste boje. To može biti svetlo-žuta vaza, jastučić, ram za slike...

Izvor: mojenterijer

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: boje dekor enterijer

Najnovije vesti