Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 300 g šampinjona
- 2 tikvice srednje veličine
- 1 crvena paprika
- 1 praziluk
- 1 dl soka od paradajza
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake
- 3 dl mleka
- 1 dl ulja
- 20 g semena lana
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Piletinu samleti, tikvice očistiti i iseći na kocke, papriku i praziluk takođe iseckati na kocke, a šampinjone na listove.
3. Dublju tepsiju nauljiti, staviti dve kore, a potom naneti deo pripremljenog fila i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Završiti sa korom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko.
5. Pripremljenu pitu iseći na kocke i zaliti mešavinom jaja, pavlake i mleka, pa posuti semenom lana. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)