Zorana Kostić - Obradović otkriva tajnu svoje lepote

Zorana Kostić - Obradović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/02/2012

0

Manekenka poznata po neverovatnoj moći transformacije Zorana Obradović jedna je od naših najpoznatijih manekenki. U svet mode zakoračila je sa šesnaest godina kao model modne agencije „Click“. Čim je završila srednju školu, otisnula se u Milano, gde je započela internacionalnu karijeru. Mnogo je radila u Japanu i Evropi, „Šanel“ i „Jamamoto“ samo su neki od poznatih imena svetske modne industrije koji su je angažovali kao modela. U gotovo svim svetskim poznatim modnim časopisima imala je editorijale - od španskog „Voga“ do magazina „El“ i “Mari Kler“. Zoranina savršena linija donela joj je mnoge poslove na revijama prestižnih dizajnera, a njen blistav ten postao njen zaštitni znak i doneo joj je kampanje poznatih modnih brendova, kao što su „Loreal“, „Buržoa“, „Koka-kola“, „Revlon“ i drugi. Njeno lice krasilo je mnoge inostrane televizijske reklame, kao što su „Vela“,  Švarckopf“, „Dr Etker“ i druge. U srećnom je braku sa poznatim fotografom Mišom Obradovićem, sa kojim i sarađuje, bavi se postprodukcijom fotografija. Za magazin „Hello!“ ova tridesetpetogodišnja lepotica otkriva tajne svog blistavog izgleda.
Da li je vaša mladolikost rezultat nege ili dobrih gena?
- Prvenstveno je reč o genetici. Ali i nezi, jer redovno čišćenje doprinosi  svežijem izgledu lica. Moja je sreća što imam kombinovanu kožu. Sve u životu ima svoje prednosti, prvo vas takvo stanje stvari izluđuje, a kako godine prolaze, shvatate da je to prednost, jer odlaže starenje. Moja mama ima šezdeset dve godine i skoro da nema bore
Je  li vam se ikada desilo da legnete na spavanje umorni a da ne obavite večernji ritual čišćenja lica?
- Naravno da mi se dešavalo da posle kasnog večernjeg izlaska sa prijateljima  poželim da samo operem zube i legnem u krevet, ali uvek nađem snage da skinem sve sa lica i pružim koži negu koju zaslužuje. Zbog posla sam uvek morala da vodim računa o tome i ta navika će mi ostati za ceo život.
Koliko obraćate pažnju na poznate firme preparata za negu?
- Koristim isključivo farmaceutske proizvode. Isprobala sam sve poznate kozmetičke firme i zaključila da proizvodi farmaceutskih kuća najviše prijaju mojoj koži. Trenutno koristim preparate „La Roche-Posay“ koji su bez ikakvih aditiva i parfema, skroz neagresivni za moju kožu, što mi jako prija. Koristim i neke „šisejdo“ proizvode.
Imate li neke loše životne navike?
- Moja jedina slabost su slatkiši u ogromnim količinama, kao i nedovoljno sati spavanja. Mnogo vremena provodim i ispred kompjutera. Posledice se donekle vide i na licu, ali pošto ne pijem, ne pušim i ne koristim nedozvoljene supstance, mislim da za sada dobro prolazim.
Bavite li se sportom i koliko vremena boravite na svežem vazduhu?
- Trudim se da redovno vežbam jogu i pilates. Volela bih da budem redovnija i disciplinovanija u tome, ali zato dva puta dnevno odlazim u duge šetnje sa  psom što mi je ne samo obaveza već i veliki užitak. Uvek sam volela duge, brze i dinamične šetnje. Verovatno je to navika sa kastinga iz Milana i Pariza.
Koristite maske za lice i telo koje sami spravljate?
- Ulje za telo sama napravim, ali maske za kosu i lice ne jer nemam strpljenja. Probala sam sve moguće recepte, mazala se raznim voćkama i pravila haos u kuhinji i na koži. Koža mi je osetljiva, kao i kod većine ljudi sa plavim očima i svetlom puti, tako da moram da vodim računa šta dolazi u kontakt sa mojim licem. Uvek sam više za proverenu recepturu koju propiše moj dermatolog.
Sunčate li se ikada?
- Obožavam toplo vreme i kad bih mogla da biram, živela bih u klimatskim uslovima bez hladnihzimskihmeseci. Ne sunčam se, sedim u debelom hladu i čitam knjige - tako provodim vrele letnje dane na plaži. Čak iako se sunčam, nemam mnogo pigmenta i tokom celog leta pocrnim onoliko koliko moj suprug za dva dana.
Da li ste pobornik borbe protiv starenja laganijim metodama, poput hijalurona i botoksa?
- Da, pobornik sam odlaganje liftinga za što kasnije. Mislim da mi još nije vreme, a budući da se manijakalno plašim igle pitam se da li ću se ikada usuditi. Verujem da će taj trenutak biti neizbežan.
Koliko sreća i zadovoljstvo životom utičue na izgled?
- U najvećoj meri.
Tražite li katkad savet od supruga u vezi sa izgledom?
- Jedno drugome zatražimo savet kad je reč o odevnim kombinacijama. Što se nege tiče, tu je prilično svojeglav. Pod mojim uticajem jedino je počeo da koristi hidratantne kreme za lice. Mislim da mu je to sasvim dovoljno.
Jeste li pobornik zdrave hrane? Šta nikada nije na vašem jelovniku?
- Godinama sam pobornik zdrave hrane, čak sam tri godine bila vegetarijanac. Ono što se nikad neće naći na mom stolu su kečap, majonez, suhomesnati proizvodi, kao i brza hrana. Trudim se da na pijaci kupujem  proizvode organskog porekla. Naravno, ponekad ne mogu da odolim parčetu pice ili pasti. Moj duh je u mom telu i moramo da živimo u jedinstvu.
Kako negujete kosu? Da li se uvek fenirate kod frizera?
- Tokom godina manekenstva razno „pipkanje“ po glavi mi se potpuno smučilo. Imam dugu i bujnu kosu kojaje frizerima uvek bila inspirativna. Ne pravim frizure u klasičnom smislu, volim prirodan izgled kose. Uglavnom je puštena i svaka moja frizura je poluneuredna, prirodno valovita. Ne volim da izgledam kao druge žene i zato se nikad ne feniram.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti