Tamara Paunović otkriva tajnu svoje lepote

Tamara Paunović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 07/03/2012

0

Manekenka koja osvaja urođenom otmenošću, Beograđanka Tamara Paunović prepoznatljiva je po svom zaštitnom znaku - nebeskoplavim očima. Visoka manekenka, jedan od naših najpoznatijih modela, bila je zaštitno lice u mnogim reklamnim kampanjama. O njenom privatnom životu malo se zna jer je izuzetno povučena i krasi je skromnost. Iako iza sebe ima dug staž kao jedna od najuposlenijih modela, stalno dobija nove ponude u srpskoj modnoj industriji. Oni koji prate modna zbivanja upamtili su je i po prošlogodišnjem simpatičnom gafu, kada je dva puta na reviji Suzane Perić pala na pisti i povredila nožni zglob.
Prvo što se na Tamari primeti jeste njena lepota i negovan izgled. Za magazin „Hello!“ kaže da se ne opterećuje previše negom lica i da je za njen mladolik izgled zaslužna genetika.
Koliko traju vaši rituali nege kože lica?
- Ništa posebno ne radim u tom smislu, već se negujem kao svaka druga žena. Imam izrazito osetljivu kožu, pa mi izuzetno prija da preko dana prskam termalnu vodu na lice. To me smiruje i opušta kožu. Posle toga stavljam običnu hidratantu  kremu, a ponekad nanosim antirid.
Da li više vremena posvećujete nanošenju ili skidanju šminke?
- Privatno se vrlo retko šminkam, obično uveče, kada izlazim, nanesem malo šminke. Prija mi da odmaram lice od teške šminke koju mi nanose kada radim, zato se retko privatno šminkam. Kada imam slikanja ili revije, najviše pažnje posvećujem čišćenju lica i nezi.
Je li bitna zdrava ishrana za zdrav izgled kože lica?
- Vrlo je bitna. Kako starimo, trebalo bi time više da se bavimo i da pazimo šta unosimo od namirnica u organizam.Vodim računa da se zdravo hranim i otkako se pridržavam tog principa bolje se osećam, a vidim da mi je i ten blistaviji. Svima preporučujem da iz jelovnika izbace šećer, brašno i so, i da unose više povrća i voća.
Vežbanje takođe doprinosimladalačkom izgledu?
- Treniram tri puta nedeljno i mislim da je vežbanje vrlo bitno za izgled. Posebno je važno u  borbi protiv svakodnevnog stresa.
Pijete li mnogo tečnosti?
- Hidratacija je vrlo bitna za kožu, to svi znamo. Ipak, ne mogu da se pohvalim da sam revnosna u tome. Nisam od onih koji mogu da popiju dve litre vode dnevno. Retko sam žedna, što nije dobro, ali se trudim da to promenim, mada mi i dalje ne uspeva.
Da li vam se desilo da ste legli na spavanje a da prethodno niste skinuli šminku?
- Ne, nikada. Koliko god da sam umorna, kada dođem kući kasno, moram da se umijem. Nije mi toliko bitno da stavim kremu na kraju, koliko mi je važno  da dobro očistim lice od šminke. Moram da naglasim da privatno nikada ne koristim puder, već toniranu kremu koja mom licu daje prirodan izgled i ne zapušava pore. Koristim samo rumenilo, sjaj za usne i malo maskare. U poslednje vreme stalno stavljam ruž crvene boje.
Volite likozmetikunapravljenu u „kućnoj radinosti“?
- Da, jako mi se dopada, posebno sam pristalica „homemade“ maski za lice. Maska za lice od meda je fantastična. Ipak, nemam uvek vremena za to, a i mrzi me da skidam tu lepljivu masku. Lakše mi je da nanesem masku od  svežeg krastavca koji umiruje i blagotvorno deluje na kožu. Taj savet sam dobila od majke.
Čemu možete da zahvalite što izgledate znatno mlađi nego što jeste?
- Genetici. Moji roditelji izgledaju znatno mlađe nego što im piše u krštenici. Budući da ne pridajem mnogo pažnje nezi, mislim da mladolik izgled ima najviše veze sa naslednim genom. Mada, ako ne vodimo zdrav život i ukoliko ne vodimo računa o nezi, mi taj genetski faktor mladolikosti ubijamo. Moramo da pazimo na sebe i da se dobro hranimo. Uvek naglašavam da je fizička aktivnost podjednako bitna u borbi protiv starenja. Sport je odličan u borbi protiv stresa, a mislim da je danas stres čovekov najveći neprijatelj. Ne živimo kao naši roditelji, oni su živeli u lepšem i opuštenijem vremenu. Stres je izvor mnogih bolesti, mislim da je on u najvećoj meri krivac za prevremeno starenje.
Da li ste pristalica zimskih sportova?
- Ne volim sneg i nikada nisam skijala. Ja sam letnje dete i ne volim zimu. U snegu najradije uživam tako što ga gledam kroz prozor.
Čime ste trenutno zaokupljeni?
- Ponekad radim revije, više sam zaokupljena snimanjem reklama i kampanja. Još jedan posao počinjem da radim, ali o tome će se tek čuti.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin