Zorana i Miodrag Obradović: Porodična oaza na Dorćolu

Zorana i Miodrag Obradović: Porodična oaza na Dorćolu

Autor: | 01/07/2012

0

Top-model i modni fotograf Zorana i Miša Obradović u harmoničnom su braku već jedanaest godina. Iako se pre nekoliko godina Zorana povukla iz medija i posvetila se postprodukciji fotografija svog supruga, u poslednje vreme uradila je nekoliko reklama i modnih kampanja. Jedna od naših najuspešnijih manekenki, koja je karijeru gradila van granica naše zemlje, poznata je po svojoj moći transformacija na fotografijama.

Modelingom se bavi od šesnaeste godine, a internacionalnu karijeru je započela u Milanu. Svetski poznati modni časopisi „Vog“, „El“ i “Meri Kler“ samo su neki od magazina za koje je snimila modne editorijale. Pored toga, bila je angažovana u reklamnim kampanjama mnogih poznatih brendova, kao što su „L'Oreal“, „Revlon“, „Bourjois“, „Koka-kola“. Tridesetpetogodišnja lepotica jedanaest godina je u braku sa najpoznatijim fotografom slavnih ličnosti u Srbiji Miodragom Obradovićem. Cenjeni fotograf završio je visoku školu za fotografe u Parizu „Ikar foto“ i imao je priliku da asistira nekim od najvećih fotografa današnjice: Li Striklendu, Patriku Demaršeljeu, Jurgenu Teleru i mnogim drugim. Talentovani Beograđanin sarađivao je i sa mnogim evropskim modnim magazinima i prestižnim modnim kućama, poput „Rochas“ i „Kristijan Lakroa“.

Bračni par, koji odlikuje pozitivna energija i ljubaznost, srdačno je dočekao ekipu magazina "Hello!" u stanu salonskog tipa, smeštenom na beogradskom Dorćolu. Njihov ljubimac, mađarska vižla po imenu Mili, veselo i dobrodušno maše repom dok Obradovići na početku razgovora počinju priču o njihovom domu.

Zorana: Dugo smo tražili stan jer smo želeli da bude salonski, što podrazumeva visoke plafone i debele zidove. To mi je najvažnije zbog kvaliteta koji se mnogo razlikuje od novogradnje. Oduvek sam volela velike, prozračne prostorije sa kružnim rasporedom. Najvažnije od svega je što ne čujem komšije, a ni oni mene. Salonski stanovi me podsećaju na Pariz, u kome sam dugo živela.

Miodrag: Pre četiri godine smo kupili stan. Sve smo srušili i renovirali, ostavili smo samo parket, kaljave peći i drvenariju. Nismo ljubitelji novogradnje, a i odrastao sam u saloncu. Nema ništa lepše od stana sa plafonima visokim skoro četiri metara, velikih prozora i prostora.

Da li ste želili da stan bude na Dorćolu?

Miodrag: Oboje smo Beograđani, želeli smo da stan bude u centru, ali se ispostavilo da je blizina Kalemegdana i Ušća idealno mesto za život.
Zorana: Dorćol mi je oduvek bio najlepši deo grada. Ulice su lepe, zadržale su duh starog Beograda, a u isti mah je i centar savremenih dešavanja, pun kafića i restorana.

Volite li antikvitete, kao i spoj modernog i starog nameštaja?
Zorana: Volim kombinaciju modernog i starog u svakoj sferi života. Klasika je uvek baza, a savremenost je ono što mu daje život. U svakom smislu sam potpuno naklonjena retrostilu , ali živim u 21. veku, radoznala sam i raspoložena za sve što je novo. Tako je i sa stanom.
Miodrag: Zorani pripada najviše zasluga za izgled enterijera. Odabrala je boje i detalje nameštaja. U našem domu ima komada mog porodičnog nameštaja, antikviteti stari po dvesta godina. Moderne komade smo sami dizajnirali, ja sam osmislio komodu na kojoj stoji televizor. Nismo tražili pomoć arhitekte dok smo opremali enterijer.

U kojoj prostoriji provodite najviše vremena?
Miodrag: U dnevnom boravku primamo goste i gledamo televiziju, a u kuhinji pravimo hranu, oboje volimo da kuvamo. Često smo u radnoj sobi gde oboje radimo, budući da se Zorana bavi postprodukcijom mojih fotografija.
Volite li što radite sa suprugom i utičete na izgled fotografija?
Zorana: Naš zajednički rad meni je zanimljiviji kad sam ispred kamere. Kada sam ispred kompjutera, samo ispunjavam zajedničke vizije, ali ne mogu da stavim lični pečat.

Koliko uživate u kreiranju jela, ko od vas bolje kuva?
Miodrag: Zorana se s godinama ispraksirala da sprema zdrave obroke, hranu spravljenu na pari. Ja sam tu za komplikovanije specijalitete, posebno kad dolaze gosti na večeru.
Zorana: Trudim se da se zdravo hranim. Bila sam neko vreme i vegetatijanac, sada jedem meso samo zato što moram, dok povrće obožavam. Mnogo jedem, ali imam odličan metabolizam pa mi to ne predstavlja problem. Brza hrana je godinama izostavljena sa mog menija.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još