Šeril Krou: Dom dobrih vibracija

Šeril Krou: Dom dobrih vibracija

09/08/2011

0

Američka pevačica Šeril Krou uredila je svoj dom u brdima Holivuda nekonvencionalno i romantično. Na hacijendi podignutoj 1926. godine sagrađene su tri kuće povezane drvenim mostovima, a sa imanja četrdesetdevetogodišnje umetnice pruža se fantastičan pogled na Los Anđeles.
- Osećaj smirenosti koji pruža ova kuća naprosto ispunjava celo biće, kao da ste u crkvi ili manstiru - kaže dobitnica devet nagrada Gremi.
Stepenište je napravljeno od španske keramike. U dnevnoj sobi iznad kamina okačen je američki bicikl iz 19. veka, a sa plafona vise italijanske lampe iz istog veka. Ove antikvitete, kao i mnoge druge dekorativne predmete Šeril je kupila u robnoj kući "Obsolete".
- Nisam želela teške draperije i mračan prostor, već puno svetlosti.
Pevačici je posebo draga mala slika Freda Stonhausa, američkog umetnika čiji rad veoma ceni, koju je kupila nakon velikog uspeha svog drugog albuma, dok je fotelje u biblioteci donela sa buvlje pijace u Parizu. U kući se nalazi i mali muzički studio gde Šeril radi, a pevačica kaže da najviše vremena provodi u prirodi sa svojim psom Oskarom. Kantautorka je oduševljena bazenom i mostom koji je osmislio dizajner Džoni Ejplsid.


Foto: "Architectural digest"

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti