Ivana Selakov: Oaza ljubavi i spokoja

Ivana Selakov: Oaza ljubavi i spokoja

25/09/2011

0

Kada je pre nešto više od jedne decenije iz rodnog Sombora došla u Beograd, pevačica Ivana Selakov nije ni slutila kojom će brzinom privući pažnju muzičkih znalaca. Na početku karijere kao jedan od najuposlenijih pratećih vokala poznatih pevača naše estradne scene, plavokosa umetnica neobičnom bojom i rasponom glasa istakla se svojim talentom i pridobila simpatije brojne publike. Prvi CD pod nazivom “Sreća” doneo joj je dodatnu popularnost i lagodniji život o kome je maštala. Posle godina podstanarskog života, Ivana je u beograskom naselju Altina pronašla idealan dom koji je uredila po sopstvenoj zamisli. Iako udaljen pola časa vožnje od centra prestonice, dobar raspored, tišina i blizina aerodroma podstakli su poznatu pevačicu da bez prevelikog razmišljanja kupi ovaj stan i preuredi ga u životnu oazu u kojoj uživa sa dečkom i menadžerom Predragom Mirkovićem i jednogodišnjom mačkom Perom, koja je zbog nestašluka dobila muško ime. Zajedno sa gazdaricom mačka nas je dočekala na vratima. Razdragana i vesela bila je vrlo besna kada ju je Ivana zbog fotografisanja i intervjua za magazin “Hello!” morala da zatvori u njenu sobu.

- Macu Peru smo moj momak Predrag i ja dobili od vlasnika stana kada smo se uselili u ovaj dom. Iako je mnogo slatka, uopšte nema one prave karakteristike mačaka. Dvolična je i poput pasa nema meru u hrani, zbog čega, iako ima samo godinu dana, “kuburi” sa prevelikim viškom kilograma. U stanju je da nam se umiljava pola sata i da nas miluje oko nogu, samo da bismo joj dali hranu. Ako joj to ne uspe, ona ubrzo od mile mace postaje “pritajeni tigar” koja zbog gneva i neudovoljene želje kreće da nas grize i grebe - sa osmehom za magazin “Hello!” započinje razgovor Ivana Selakov, objašnjavajući zašto mačku sa muškim imenom mora da zatvori u sobu koju je preuredila i prilagodila samo za nju.
Zbog čega ste se opredelili da kupite ovaj stan?
- Ovaj stan sam kupila na najjednostavniji mogući način. Videla sam oglas u novinama, po opisu mi se učinio interesantnim, pa sam odlučila da ga pogledam. Svidela mi se zgrada, stan je bio u “sivoj fazi”, ali nam je raspored prostorija savršeno odgovarao. Uticali smo na izbor boje zidova, izgled pločica i parketa. Sve smo rešili u roku od mesec dana. Oduvek smo želeli stan sa ove strane reke, blizu aerodroma, nedaleko od Zemuna, gde žive Predragovi roditelji, i bliže Somboru, gde su moji najmiliji.

Kako vam se dopada naselje Altina?
- Altina je novo naselje koje tek treba da se urbanistički razvija, a dosta toga se već sad rešava. Budući da je na dobrom mestu, moje kolege Boban Rajović i Dado Polumenta žive u blizini. Družimo se onoliko koliko nam to slobodno vreme dozvoli, pijemo kafu u hotelu “Bali”, koji se nalazi nedaleko od zgrada u kojima živimo.
Da li ste u uređenju enterijera angažovali stručnjaka ili ste stan uredili po sopstvenoj zamisli?
- Nismo angažovali ni arhitektu ni dekoratera. Listali smo časopise koji se bave uređenjem enterijera i pokušali da preslikamo ideje koje su nam se dopale. Želela sam da u mom stanu dominiraju crni, beli i sivi tonovi, čiju sam hladnoću “razbila” ljubičastom bojom tepiha i nekih drugih detalja, poput stolica za šank u tom koloru.
Tu je i vaš muzički studio.
- Tako je, to nam je bila davnašnja želja, tako da smo jednu, manju prostoriju preuredili u studio. Pored njega, u drugom delu prostorije, nalaze se moj veliki garderober i cipelarnik o kome sam oduvek maštala. Konačno su mi sve stvari na svom mestu i sve je pregledno.

Pažnju privlače zanimljivo dekorisani šank i skupoceni kuhinjski elementi.

- Kuhinja, koju smo dugo čekali da se napravi, najviše nas je koštala. U gornjoj etaži dominiraju crni, a u donjoj beli elementi visokog sjaja. Šank smo napravili tako da bude u tonu sa kuhinjskim delom.
Imate li vremena za spremanje kulinarskih specijaliteta?
- Kada nam je stigla kuhinja, bila sam oduševljenja njenim izgledom i pravi je užitak kuvati u tom ambijentu. Sada su se strasti slegle, pa se kutlače latim kada imam dovoljno vremena. Mada, moram da priznam da u poslednje vreme moj Predrag češće sprema slane specijalitete, dok sam ja zadužena za poslastice.
Organizujete li žurke u domu?
- Žurke ne, ali sedeljke uz dobro vino organizujemo veoma često. Zbog toga jedan zid u kuhinji zauzima stalak za ovo magično piće koje smo doneli iz Trsta. I moj dečko i ja više volimo da gostimo prijatelje kod kuće nego da odlazimo u restorane.

Na zidu dominiraju serigrafije sa motivima pop-arta?
- Izabrali smo takve slike jer su se najbolje uklopile u moderno ruho našeg doma. Sliku sa motivima užurbanog grada, koja se nalazi u spavaćoj sobi, doneli smo iz Frankfurta. Tu je i ikona “Belog anđela” koju smo na poklon dobili od Predragovog oca. Meni su u našem domu najinteresantniji zidni sat i luster koje smo kupili u salonu “Kare”.
Kako provodite slobodno vreme?
- Predrag ide na tenis i kuglanje, a ja nikako da se ustalim sa vežbama. Počela sam samoinicijativno da treniram u teretani, posle čega sam se zbog išijasa potpuno ukočila. Pritisla sam nerv i imala neverovatne bolove. Lekar mi je rekao da su mi zbog išijasa ograničeni pokreti i da smem da vežbam samo pod strogim nadzorom trenera. Ali moram da vam kažem da se ja na svirkama toliko trošim da sam na kraju nastupa potpuno mokra.
U medijima se pojavila informacija da vaš momak i vi ovog oktobra planirate da izgovorite sudbonosno “da”?
- I ja sam iznenađena, jer ne znam ko je plasirao te priče. Predrag i ja više od tri godine živimo zajedno i odlično se slažemo. Ako sve bude išlo po planu, jednog dana ćemo svakako postati supružnici, ali to se neće skoro desiti, jer želim da pre stupanja u brak ostvarim još neke svoje poslovne planove.

Mislite li da bi brak i rođenje deteta usporili vašu karijeru?
- Sigurno bi, jer to su velike obaveze. Meni bude krivo kada Predrag i ja, zaokupljeni poslom, često nemamo vremena da uživamo u našoj ljubavi. Desi se da danima samo pričamo o poslu i nastupima. Dete još ne planiramo, ali ako bi mi se trudnoća desila, naravno da bih ga rodila.
Koliko vam je vaš momak Predrag koji vam je postao i menadžer pomogao u karijeri?
- Mnogo mi je pomogao. Toliko smo bili vredni da smo zajedno za godinu dana postigli više nego što sam ja postigla za ceo svoj život, što se tiče posla. Izdala sam album, kupili smo stan i sad planiramo da kupimo nova kola. Mi smo po karakteru skroz drugačiji. On je pokretljiviji dok sam ja u stilu ”gde me ostaviš, tu me nađeš”. Potreban je neko da me pokrene. Odluke teško donosim sama. Za razliku od mene, on je mnogo odlučniji. Da nije bilo njega, mislim da još ne bih imala hrabrosti da izdam prvi album.
Uskoro završavate i drugi album.
- Prikupila sam već pola pesama. Ako sve bude išlo po planu, oko Nove godine ću ga najverovatnije izdati za “Grand produkciju”. Počela sam da nastupam sa bendom pokojnog Darka Radovanovića.

Kažu da su nastupi sa bendom potpuno neisplativi?
- Na neki način jesu. Moje kolege se iznenade kada čuju koliko članova broji moj bend, pogotovo što ih plaćam poput nekih drugih vrhunskih muzičara. Jeste skupo, ali svoju publiku sam navikla na kvalitetnu svirku.
Hoćete li ponovo snimati u studiju Cece Ražnatović?
- Naravno da hoću.
Je li istina da Ceca svojim prijateljima ne naplaćuje usluge u svom muzičkom studiju?
- To je živa istina. Ona je jednostavno veliki laf i pravi drugar, tako da to od nje ništa ne čudi. Mnogim kolegama i koleginicama je ustupila svoj studio za snimanje vokala ili kompletnih numera.
Da li je ikome naplatila?
- Iskreno ne znam, Goran Radinović, šef njenog benda, vodi računa o tome.
Jeste li se možda videli sa njom od trenutka kada je počela da izdržava kaznu kućnog pritvora?
- Nismo se videle, ali ona zna da od mene može da očekuje svesrdnu pomoć ako joj išta u životu zatreba. Ceca se trenutno odmara u svojoj kući a u posetu joj dolaze najbliži prijatelji. Ona je meni mnogo pomogla u mojoj karijeri i ja joj to nikada neću zaboraviti. Za nju sam uvek tu.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti