Ksenija Mijatović: Magija porodičnog sklada

Ksenija Mijatović: Magija porodičnog sklada

23/10/2011

0

Novosadsku pevačicu Kseniju Mijatović publika i kritika je zavolela zbog moćnog glasa, odlične interpretacije i zbog toga što nije pravila kompromise zarad veće popularnosti. Ostala je dosledna sebi i svom pop-rok maniru, pa je posle sedmogodišnje diskografske pauze nedavno objavila album „Magija“, koji je promovisala.
Otkako se venčala sa suprugom Jovanom, živi u Beogradu, u lepo uređenom stanu na Zvezdari. Ksenija je u harmoničnom braku i ima jedanaestogodišnjeg sina Relju, a na sebe pažnju javnosti nikada nije skretala privatnim životom, već isključivo odličnim pevanjem i specifičnom, prepoznatljivom bojom glasa.
Dok ekipu magazina srdačno dočekuje na vratima svog svetlošću okupanog doma, zrači pozitivnom energijom koja se oseća i u njenim novim pesmama na albumu. Plavooka pevačica ima stan koji odiše dobrom energijom, što je njen zaštitni znak.
- Raditi u ovo brzo vreme interneta i uložiti novac u dobar album veliki je izazov, jer se kolege radije odlučuju za singlove. Ipak, ja nisam želela da idem lakšim putem. Sačekala sam da se stvore uslovi za dobar album. Razmišljala sam, ako već želim da povratim svoje mesto na našoj muzičkoj sceni, biće to onako kako znam. Imala sam sreću da ponovo sretnem kompozitora Srđana Simića Kambu, sa kojim sam ranije više puta sarađivala. Nisam ga videla četiri godine i onda smo se našli i dogovorili se da uradimo kvalitetan album - počinje razgovor za magazin „Hello!“ Ksenija, koja je vrlo otvorena i iskrena u komunikaciji.
Kako vam prija život na Zvezdari, budući da ste iz Novog Sada?
- Kada sam došla u Beograd sa novosadskog Limana, pet godina sam najpre živela u strogom centru grada, u salonskom stanu, pa sam isto toliko dugo živela u širem centru Beograda. Navikla sam na centar glavnog grada i vezala sam se za opštinu Palilula. I danas idem na Palilulsku pijacu. Kada sam se preselila na Zvezdaru, bilo mi je neobično što nisam u centru. Ipak, sada mi je prelepo. Pojam "provincija" vezujem za lepe stvari, a to je osećaj bliskosti sa komšijama i poznanicima. Mom senzibilitetu ne prija otuđenost velegrada, a volim život u velikom gradu.
Nedostaje li vam rodni grad?
- Da. Otišla sam iz njega pre četrnaest godina, ali srećom nije daleko. Nedostaju mi porodica i prijatelji. Roditelji češće dolaze kod mene nego ja kod njih. Nedostaje mi Dunav, onda odem u Zemun, jer me podseća na Liman.
Peva li još vaša sestra?
- Sanja ima privatni biznis, nije nastavila sa pevanjem. Magistrirala je engleski. Udata je za divnog Novosađanina i imaju dvoipogodišnju kćerku Zoju, koja takođe prelepo peva.
Ko je opremao vaš stan?
- Sama sam ga sređivala. Volim kombinaciju retro i modernog nameštaja. Ljubav prema pastelnim bojama vidi se na svakom zidu, u dnevnom boravku na zidovima postoje tri nijanse zelene. Volim zemljane boje. Sve boje na zidovima su „Bendžamin Mur“ koje odlikuje to što su organskog porekla.
Mogu li vašu publiku da iznenade nove pesme sa albuma „Magija?
- One ljude koji me ne poznaju iznenadio je „čvršći“ zvuk u pesmama, ali to ne znači da nove pesme nisu komercijalne, naprotiv. Ljudi koji me poznaju rekli su mi da je prava stvar da uradim album u pop-rok maniru. Zahvaljujući Srđanovim kontaktima, svetski renomirani producent Fabricio Grosi nam je uradio miks i mastering pesama u Los Anđelesu. Sarađivao je sa svetskim zvezdama kao što su Alis Kuper, „ZZ top“, Stiv Vai, Sleš. Novi album se zove „Magija“ jer je sve u vezi s njim bilo magično. Album je komercijalan i njime sam htela da pokažem kako ja vidim našu mejnstrim muziku. Samo je pesma „Magija“ na ovom albumu moja, ostale je napisao Srđan. Jednu je uradio Bata Kostić iz „JU grupe“.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti