Sedam mejkap mitova u koje većina žena još uvek veruje

Sedam mejkap mitova u koje većina žena još uvek veruje

09/08/2017

0

Postoje brojni saveti unutar bjuti industrije koji su od velike koristi i koji su pomogli brojnim ženama. Ipak, postoje i oni mitovi o šminkanju u koje većina žena i dalje veruje, a stvarno ne bi trebalo.

Uvek prvo morate naneti korektor ispod očiju

Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redosledom. Ako želite da uštedite na vremenu i ostvariti besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.  S obzirom na to da se prah tokom nanošenja senke  može naći i na drugim delovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji. Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite s vlažnom maramicom te onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalepiti za korektor te se tako podočnjaci neće činiti tamnijima nego što jesu.

https://www.hellomagazin.rs/zivot/ovo-je-trik-s-korektorom-uz-pomoc-kojeg-adel-brise-podocnjake/

Tamne obrve svima dobro pristaju

Guste i tamne obrve sve su popularnije, ali to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svako od nas ima različite obrve i tome se moramo prilagoditi, a ne slediti trendove.  Uvek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potameneti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali preterivati nemojte jer vaše obrve neće izgledati nimalo prirodno tada.


Nikad ne nanosite šminku prstima 

Mnogi ljudi ne vole da diraju svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti bakterije. Ipak, prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju

Šminka nije uvek saveznik: Pet grešaka zbog kojih će vaše lice izgledati umorno

Korektor mora da bude svetliji od boje tena

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutrališe crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor sa belom bazom minimalizuje izgled bora.

Zato birajte korektor zavisno od toga kakav izgled želite da postignete, a ne prema ovome mitu. Jer ponekad svetlija boja nije najbolji izbor kada želite sakriti određenu nesavršenost.

Šminka je loša za kožu

Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. Ipak, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica i obavezno skidanje šminke pre spavanja.

Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja

Ništa ne traje zauvek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci se mogu pokvariti.

Zato povremeno proverite datum isteka trajanja i da li  je proizvod promenio miris ili boju.


Skuplja šminka je kvalitetnija

Viša cena proizvoda ne garantije i bolji kvalitet. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine šminke. Zapravo većina sastojaka u svim proizvodima je slična, bez obzira je li riječ o skupom ili pristupačnijem mejkap brendu. Imajte na umu i da je kraći popis sastojaka na proizvodu bolji od dužeg popisa.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Thinkstock
Tagovi: lepota nega šminka

Pročitajte još

Najnovije vesti