Mali trikovi za efekat superhidrirane, sveže i blistave kože lica

Mali trikovi za efekat superhidrirane, sveže i blistave kože lica

Autor: | 30/04/2020

0

Ako ste makar jednom u životu praktikovali jogu, sigurno ste primetili da je vaše lice posle treninga postalo potpuno drugačije i da je, bez trunke šminke, koža dobila posebno blistav sjaj. Pitate se kako je to moguće. Zato što blistate iznutra. Joga skin stil šminkanja nastao je sa idejom da oponaša upravo taj izgled.

Uz nekoliko jednostavnih koraka i malih trikova i vi možete da stvorite efekat superhidrirane, sveže i blistave kože lica, kao da ste upravo uradili pet serija “pozdrava suncu” i postigli unutrašnji mir.

Kako uz pomoć mejkapa postići izgled kože koja zrači iznutra

Na ovu sjajnu ideju došla je Sara Hil, ugledna britanska šminkerka, čije savete slušaju blogerke i mnoge poznate dame. Inspirisana osobama koje ozarenog lica  izlaze sa časova joge, poželela je da uz pomoć mejkapa postigne izgled kože koja zrači. I to joj je pošlo za rukom. Joga skin tehnika čini da lice izgleda zdravo, blistavo, sjajno, sveže i prirodno, ali ne i znojavo. Zbog neutralnog tona idealno se uklapa u prirodni bjuti „look“, trend koji je aktuelan poslednje dve sezone, a savršeno odgovara kako dnevnim, tako i večernjim prilikama.

Pročitajte: Ova masaža efikasno “pegla” bore i koža postaje zategnuta i glatka (video)

Pročitajte: Nisu važni oblik i dužina - Boja laka koja je imperativ sezone

Joga skin podrazumeva intenzivnu hidrataciju lica i, što je najbolje, jednostavno se postiže. Većinu preparata već posedujete, a ukoliko vam nešto nedostaje, nabavka vam neće isprazniti novčanik, budući da su cene pristupačne. Što je najvažnije, ovaj izgled ne zahteva specijalno znanje i tehniku šminkanja, a toliko je jednostavan da ćete za svega desetak minuta biti spremni za izlazak. Evo kako.

PET JEDNOSTAVNIH KORAKA

 

  • Posle temeljnog čišćenja na lice nanesite uobičajene proizvode za negu i hidrataciju. Ostavite ih da deluju najmanje pet minuta, da ih koža potpuno upije.
  • Nanesite sloj prajmera koji ne sadrži silikon i sačekajte da se upije, a onda se spremite za zabavni deo koji sledi.
  • U maloj posudi ili na dlanu pomešajte hidratantnu kremu, tečni puder srednje pokrivajuće moći (idealno je da bude na bazi vode i obavezno bez svetlucavih čestica), omiljeno ulje za lice, tečni iluminator u zlatnim tonovima i nekoliko kapi sjaja. Odnos navedenih sastojaka trebalo bi da bude sledeći: 60-70 posto pudera, 15 posto ulja, 10 posto iluminatora i do 5 posto iluminirajućih kapi za sjaj. Ukoliko imate suvu kožu, mešavinu možete da obogatite prstohvatom hidratantne kreme za dozu dodatne vlažnosti, jer je ona ključna u postizanju joga skin efekta. Ako imate masniju kožu, povećajte količinu tečnog pudera, a smanjite dozu iluminatora. Možda ćete morati da probate nekoliko puta dok ne pogodite balans sastojaka koji će savršeno odgovarati vašoj koži.

Pročitajte: Za perfektan izgled- Šminker Megan Markl vam otkriva njene tajne mejkap trikove

  • Napravljeni miks na lice nanosite u slojevima. Utrljavajte ih prstima, nežno pritiskajući kožu. Masaža je tajni sastojak ovog „looka“, jer se njom postiže jedar, rumeni izgled lica. Mali trik - pre nego što počnete, protrljajte dlanove dok ih ne zagrejete, posebno vrhove prstiju. Smesu nanosite u slojevima, kružnim pokretima koji će pokrenuti cirkulaciju i ublažiti tragove umora i nadutost. Između nanošenja svakog sloja napravite pauzu od jednog minuta, kako bi koža dobro upila. Završite kada budete zadovoljni rezultatom.
  • Za dodatno pokrivanje podočnjaka, fleka ili akni koristite tečni ili kremasti korektor. Nanesite ga uz pomoć četkice za senku. Samo ukoliko je izričito neophodno upotrebite puder u prahu. Ali ne preterujte, jer suština joga skina krije se u svežem i prirodnom izgledu.

 

Deana Đukić Getty Images

Slične Vesti