Skidanje šminke prema savetima dermatologa

Skidanje šminke prema savetima dermatologa

06/05/2016

0

Dermatolozi objašnjavaju kako da uklonite šminku pre odlaska na spavanje.

Skidanje šminke je bitno za vašu kožu kako bi ostala zdrava i mlada.

1. Skidanje šminke je obavezno

Skidanje šminke je od suštinskog značaja za negu kože. Zapamtite da morate ukloniti šminku svaki dan. U suprotnom, vaše pore će se napuniti nečistoćom, mogu se pojaviti akne, a sve to preti zdravlju vaše kože. Smog, zagađivači, slobodni radikali, i drugi toksini uništavaju kolagen u koži. Ako nemate vremena da pre spavanja temeljno operete lice, najmanje što možete uraditi je da očistite lice vlažnim maramicama.

2. Naparite lice

Ako imate dovoljno vremena pre odlaska na spavanje, parenje lica je odličan način koji pomaže da lakše uklonite šminku. Parenje otvara pore, uklanja bakterije, prljavštinu i vašu omiljenu podlogu. Parenje će znatno olakšati čišćenje vašeg lica.

3. Maskara

Maskara je najgora u procesu uklanjanja šminke. Ponekad, jednostavno poželite da prespavate sa maskarom na trepavicama. Nemojte je skidati agresivno, jer može doći da pucanja kapilara, nadutosti i stalnih podočnjaka. Samo držite jastučić za skidanje šminke nežno u oblasti u trajanju od 5 sekundi, tako ćete lakše ukloniti maskaru.

4. Dva puta očistiti uljem

Koristite sredstvo za čišćenje lica na bazi ulja kako bi smanjili iritaciju. Nastavite sa korišćenjem vlažnih, pH neutralnih preparata za pranje lica. Ako imate suvu ili osetljivu kožu, hidrirajte je redovno posle skidanje šminke, dok masnu kožu možete tretirati četkicom za piling.

5. Nahranite kožu

Kada završite sa skidanjem šminke, osušite kožu sa mekim peškirom, ali zapamtite da ne trljate lice. Nanesite hranljivu noćnu kremu kako bi se vaše lice obnovilo tokom sna.

Ne zaboravite da svake večeri pre spavanja temeljno očistite lice od šminke. Ovo je savet svih dermatologa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti