Poslednji u godini, a ubitačan: Ovaj retrogradni Merkur pomrsiće svima konce, posebno će patiti jedan znak

Poslednji u godini, a ubitačan: Ovaj retrogradni Merkur pomrsiće svima konce, posebno će patiti jedan znak

Autor: | 12/12/2023

0

Retrogradni Merkur stiže, poslednji u 2023. godini

Sutra nam stiže poslednji retrogradni Merkur u ovoj godini. Možemo da odahnemo, ali – ne bismo baš smeli da se opustimo. Trajaće kratko, od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024, i zanimljiv je po tome što “zahvata” dve godine i dva znaka, Strelca i Jarca.

Shutterstock

 

Astrolozi kažu da Merkur koji se kreće unazad može da bude katastrofalan period, posebno na polju komunikacije. Utiče na ljude, na ponašanje i događaje, a kad već znamo da se približava, možda ne bi bilo loše da budemo na oprezu.

Ovan

Ovnovi bi mogli da naprave novi redosled u profesionalnim planovima, ali i da nauče nešto iz sopstvenih grešaka i promašaja kojih je bilo. Iskoristite ovu fazu kako biste poradili na odnosu sa autoritetima, ali i razmislili o budućnosti.

Bik

Pokušajte da održite ravnotežu između profesionalnog i privatnog života, jer bi retrogradni Merkur mogao nakratko da vam pokvari kompas. Finansijska situacija popravlja se pred praznike, a srediće se i polje porodice koje je trpelo zbog vaših obaveza.

Pročitajte: Dešava se jednom u 60 godina! Ovaj horoskopski znak u 2024. godini dobija sudbinski džekpot

Blizanci

Preispitujete sebe, neke poslovne poteze i ulaganja, ali i emotivne odnose. Pored intenzivnijih akcija, ovaj period mogao bi da vam donese i nova poznanstva, prijateljstva i susrete, kao i prekid svih starih veza koje smatrate nefunkcionalnim.

Rak

Pre svega, nemojte da dozvolite prošlosti da se probudi i izbaci vas iz takta, jer će upravo to biti najveća klopka tokom naredne tri nedelje. Promenite neke stare navike i povedite računa o zdravlju, kao i o komunikaciji sa važnim ljudima.

Shutterstock

 

Lav

Kada je o poslu reč, krećite se korak po korak. Vratite se hobijima u kojima ste nekad pronalazili najviše zadovoljstva i obratite više pažnje na najbliže osobe. Raščistiće se neka polja, što će vam omogućiti bolji pogled na trenutnu situaciju.

Devica

Spremite se za rolerkoster dinamike, akcije i monotonije. Biće svega. Možda ćete se, u naletu inspiracije, vratiti kreativnom projektu koji ste davno započeli i ponovo probuditi dete u sebi. Samo nemojte da se vraćate starim lošim navikama.

Pročitajte: Šta nam donosi godina Zmaja? Stigao je najprecizniji kineski horoskop za 2024. godinu

Vaga

Najizazovnije polje u retrogradnom periodu biće međuljudski odnosi, naročito sa najbližima. Preispitajte svoj način komunikacije i češće spuštajte loptu i držite se što dalje odd energetskih vampira. Obratite pažnju na organizaciju.

Škorpija

Očekuju vas brojni izazovi u svetu finansija, verovatno ćete neke planove morati da promenite. I polje komunikacije moglo bi da bude problematično, posebno odnosi sa nadređenima, prijateljima i partnerom. Izbegavajte konflikte.

Photo by Karolina Grabowska

 

Strelac

Bićete skloni trošenju novca, iako vam finansije trenutno nisu na zavidnom nivou. Povedite računa. U narednom periodu napokon ćete preseći konce sa prošlošću koji vas usporavaju i početi da se više zalažete za sebe i svoje stavove.

Jarac

Svakodnevna komunikacija naći će se na ispitu, posebno na polju posla. Nemojte naglo da donosite odluke, a ni da se upuštate u rasprave koje nemaju mnogo veze s vama. Posvetite se sebi, više se odmarajte, oslobodite se pritiska i stresa.

Vodolija

Dajte sebi vremena da se oporavite od napornog perioda. Suočite se sa sobom i prevaziđite bezrazložne strahove, imajte više vere u sopstvene mogućnosti. Izbegavajte situacije koje vam se čine napornim i krećite se u odabranom društvu.

Ribe

Retrogradni period mogao bi da poremeti vašu kreativnost, ali nemojte da odustajete. Otvoreno komunicirajte sa svima, rešite stare nesporazume sa kolegama, prijateljima, članovima porodice i češće razmišljajte o svojoj budućnosti.

Shutterstock

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Slične Vesti