Kako da napravite picu kao Megan Markl, recept za svaki dan

Kako da napravite picu kao Megan Markl, recept za svaki dan

Autor: | 09/08/2025

0

Megan Markl je poznata po svom stilu, za koji mnogi ne mogu da nađu zamerku, ali i po ljubavi prema zdravoj i ukusnoj hrani. 

Pre nego što je upoznala princa Harija i postala njegova supruga, Megan je vodila lifestyle blog “The Tig”, gde je delila recepte koji kombinuju jednostavnost i sofisticiranost. Poput njenog životnog stila danas.

Photo by Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation

 

Među najpopularnijim objavama na njenom blogu bio je recept za mini pice, poznate kao pizzette, pravi hedonistički dar-mar s ukusom kremastog kozjeg sira, karamelizovanog luka i aromatične žalfije.

Ova pica nije klasična, reč je o elegantnim, hrskavim mini pizzettama koje se brzo prave, a izgledaju i mirišu kao one iz restorana u Toskani.

Pročitajte Vodimo vas u kuhinju princeze Ljubice Karađorđević - Luk, paprika, paradajz i jelo koje deca obožavaju

Savršene su za vikend druženja, lagane večere ili kao zalogaji koje možete poslužiti pred goste.

Freepik/freepik

 

Recept Megan Markl za picu koji ćete obožavati

  • 65 g oštrog brašna ili semolina, brašna od griza
  • 240 g pšeničnog brašna
  • 4 glavice crnog luka
  • 200 g kozjeg sira
  • šaka svežih listova žalfije
  • 4 kašičice suvog kvasca
  • 473 ml mlake vode
  • 2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica šećera
  • malo putera za prženje luka

Priprema testa: U velikoj posudi pomešajte mlaku vodu, so, kvasac i semolina brašno. Dodajte pšenično brašno, promešajte i mesite 5-10 minuta, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da naraste dok ne udvostruči, oko 60 min.

Karamelizovanje luka: Luk isecite na tanke kolutove i propržite na puteru na srednjoj vatri. Dodajte kašičicu šećera i dinstajte 10–15 minuta, dok ne postane mekan, zlatan i sladak.

@belleofthebanquet I’m so proud of how this onion pizzette with sage and goat cheese turned out! Growing up I was always told working with yeast was very difficult and the dough never turned out right. I followed Meghan Markle’s recipe and it turned out better than I thought it would! Don’t be afraid to try new things in the kitchen, even if it seems intimidating at first! Ingredients 1/3 cup semolina flour 4 medium onions 2 cups wheat flour Bunch of fresh sage 7 ounces goat cheese 4 tsp yeast 2 cups lukewarm water 2 tsp sea salt 1 tsp sugar DIRECTIONS 1. Mix water, salt and yeast, and semolina flour and stir until the dough is soft. 2. Add wheat flour and stir the dough again for a couple of minutes. Add some more flour if the dough isn’t soft enough. 3. Knead the dough until it is smooth and let it rise to about double its size under a moist hand towel. 4. Prepare the onions while the dough is rising; cut them into thin slices and roast them in butter over medium heat. 5. Add 1 spoonful sugar and let the onion simmer until they are soft and golden (approx.10-15 minutes). 6. Divide the dough in 8 parts, and roll each part as thin as possible. 7. Divide the caramelized onions onto each dough part, and add slices of goat cheese and sage. 8. Bake them until crispy at 425 degrees. - #meghanmarkle #meghanmarklerecipe #celebrityrecipes @Bob’s Red Mill @King Arthur Baking @ALDI USA ♬ original sound - That Guy

Formiranje i pečenje pice: Nadošlo testo podelite na 8 delova i razvucite jufkice ih što tanje. Na svaku pizzettu stavite kašiku karamelizovanog luka, komadiće kozjeg sira i listove žalfije. Pecite u rerni zagrejanoj na 220°C oko 12–15 minuta, dok ne postanu hrskave i zlatne.

Kako da prilagodite recept Megan Markl za picu

Ako ne volite kozji sir, možete koristiti rikotu, mocarelu ili čak blagi feta sir. Dodajte i tanke kriške tikvice, paradajza ili pečurke. Eto rešenja da svaki put imate nov rezultat i divan ukus!

Recept Megan Markl za picu je tipično ženski, jednostavan, zdrav i prefinjen. A miriše na italijansko sunce, tera vas da sednete, usporite i uživate...

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović Netflix, Inc.

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti