Recepti Jelene Đoković za 3 zdrava jela
Jelena Đoković na Instagramu često deli recepte za ukusna jela od namirnica koje nisu životinjskog porekla, a neke je i sama osmislila.
Supruga Novaka Đokovića insistira na zdravom načinu života, a pre svega na zdravoj hrani.
U prirodi, koju i ona i Nole neizmerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica. I bez mesa je moguće nabildovati energiju, smatraju Jelena i Novak, dvoje uspešnih mladih ljudi kojima se veruje.
Pročitajte: Zdrava poslastica za dobro raspoloženje, Stefan i Tara je obožavaju - Recept Jelene Đoković sigurno ćete zapisati u svoj kuvar
Ovom prilikom predstavljamo vam tri recepta Jelene Đoković.
Salata sa kinoom i povrćem
„Salata je superukusna! Malo kinoe, puno povrća i... pun stomak“, napisala je Jelena uz fotografiju punu boja, kojima sigurno nećete moći da odolite.
Jednostavno se pravi, za nekoliko minuta. Potrebni su vam jedan krastavac, paradajz, paprika i peršun koje ćete iseckati i posuti kinoom. To je ceo proces, a dobićete savršenu salatu koja osvežava i vraća energiju dok ste rekli „najbolji teniser planete“!
Grilovani karfiol
“Ovo je preukusno! Ispod karfiola nalaze se razne vrste pasulja u odličnom sosu, ima i malo orašastih plodova”, napisala je pored fotografije jela na Instagramu.
Za prelazni period nutricionisti preporučuju više vitamina kako bismo se efikasnije odbranili od virusa, a upravo su karfiol, rukola i crveni luk odlični izvori onog što nam treba. Jednostavno je i, kao što kaže Jelena, inspirativno.
Brusketi bez hleba
Hleb često sadrži gluten, na koji je Novak alergičan, pa nam je Jelena otkrila šta koriste kao zamenu. Reč je o krompiru.
Sastojci: 2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu
Priprema
Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od po 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.
U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.
Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.
Slične Vesti
Omiljena poslastica Jelene Đoković osvojiće vas na prvi pogled i zalogaj
Recept Jelene Đoković za zdrav kolač
31/01/2024
Saznajte višeBrusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept
Recept Jelene Đoković oduševio
08/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Jeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte višeStan Ilde Šaulić u Americi ni nalik domu na Bežaniji: Pogled iz dnevne sobe vredi milione
Dom Ilde Šaulić u Americi svako bi poželeo da poseduje
12/05/2024
Saznajte višeSmršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)