Hrana koju morate imati u svom frižideru

Hrana koju morate imati u svom frižideru

Autor: | 13/08/2020

0

Omiljena hrana često nije baš tako zdrava. Grickalice, pica, pomfrit, gazirani sokovi često su na samom vrhu lestvice omiljenih namirnica. Ali, vreme je da počnete da brinete o svom zdravlju i da u frižideru uvek imate nekoliko zdravih, ali i te kako ukusnih namirnica. Evo šta je na listi „must have“:

Jabuke

Verovali ili ne, ali jabuka dnevno i te kako utiče na zdravlje i, prema brojnim istraživanjima, odlaže buduće posete lekarima. Takođe je odličan antioksidans, a čini čuda u sprečavanju starenja.

Banane

Kalijumom bogate banane takođe su na listi jeftinih namirnica koje su dobre za zdravlje. Jedite ih sirove ili pečene u raznim kombinacijama sa hlebom i kolačima.

Pročitajte: Astrologija i ishrana ‒ Koji su najveći gurmanski užici horoskopskih znakova

Pasulj

Proteini i vlakna u pasulju ne mogu da vam škode. Napravite čorbu ili paprikaš, a za one koji ne vole klasičan crveni ili beli, predlog je da probaju ukus crnog pasulja.

Pileća prsa

Sastoje se od takozvanih dobrih proteina koji ne samo da su dobri za zdravlje nego vas i drže sitim, pa se tokom dana sigurno nećete baciti na grickalice, piše portal „Wall“.

Omiljena hrana - Jaja

„Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje“ poslovica je koju slušamo odmalena. Jaja ne podrazumevaju samo doručak, već mogu biti vrlo hranljiv obrok u svako doba dana. Dodajte luk, spanać i malo sira i imaćete ukusan omlet spreman za svega nekoliko minuta.

Konzerviran paradajz

Konzervirani paradajz biće vam od velike koristi prilikom pripremanja brojnih jela. Odličan je za pravljenje brojnih umaka, čorbica, sosova i variva, a cena mu je više nego pristupačna.

Pročitajte: Jedite koliko želite – Hrana koja ne goji

Šargarepa

Duško Dugouško nije bio blesav kada je po ceo dan jeo šargarepu. Možete je skuvati ili ubaciti u ukusnu supu, potaž od povrća ili je jesti sirovu sa umakom.

Omiljena hrana - Smrznuto voće

Smrznute bobice i voće mogu biti divna poslastica tokom cele godine. Odmrznite vašu omiljenu voćnu mešavinu, stavite je u blender, dodajte jogurt i imate „smuti“ idealan za ovo doba godine.

Grožđe

Najbolji antioksidans koji nam priroda nudi. Sve ostalo je suvišno!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još