Snižava holesterol i topi kilograme: Tajna dijete Ane Bekute je u namirnici koja ima 5 puta manje kalorija od pirinča

Snižava holesterol i topi kilograme: Tajna dijete Ane Bekute je u namirnici koja ima 5 puta manje kalorija od pirinča

Autor: | 18/10/2023

0

Dijeta Ane Bekute za detoksikaciju i mršavljenje

Ana Bekuta uskoro objavljuje album, a pre toga valja se dovesti u red... Popularna pevačica rešila je da se oslobodi viška kilograma i trenutno je na detoks programu. Rezultate bi trebalo uskoro da vidimo. A dok se to ne dogodi, s nama deli svoj dnevni jelovnik i korisne informacije koje je dobila iz centra.

Luka Šarac

 

Odmah da vam kažemo, gladovanja nema. Dovoljno je biti umeren i disciplinovan. Uz tinkturu od ulja origana i zeleni sok sa spirulinom i mentom, dnevni raspored uključuje četiri obroka.

Pročitajte: Ana Bekuta pokazala kako izgleda doručak koji provereno skida kilograme

Za doručak plava kaša sa granolom, za ručak su na trpezi zeleni potaž, kari od gambora, sveže rendani karfiol sa pinjolima, za užinu je predložen jesenji miks uz koštice kajsije, a za večeru lagana salata sa mariniranom leblebijom i veganskim sirom.

Luka Šarac

 

Pošto ručak uključuje karfiol, evo više podataka o tom povrću. Ono je niskokalorična alternativa pirinču i brašnu bez glutena, a pire od karfiola alterantiva pireu od krompira sa niskim sadržajem ugljenih hidrata.

Jedna je od nezaobilaznih namirnica koja se preporučuje za detoksikaciju organizma i koja nas štiti od štetnog dejstva oksidanata u telu. Zbog antiinflamatornog dejstva i delovanja jedinjenja nazvanog glukorafanin, karfiol pomaže u snižavanju holesterola i ima antibakterijska svojstva.

Shutterstock

 

Samo 100 g karfiola obezbeđuje 14% (57,0 mg) dnevne potrebe za folnom kiselinom i 77% (46,4mg) dnevne potrebe za vitaminom C.

Sa vama delimo i mali trik iz kuhinje kako smanjiti kalorijsku vrednost obroka: 100 grama karfiola sadrži 25 kcal, dok 100 grama pirinča ima 125 kcal. Nadamo se da ćete posle ovog saznanja češće birati karfiol.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Pročitajte još

Najnovije vesti