Ona ne zna za dosadan obrok: Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti

Ona ne zna za dosadan obrok: Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti

Autor: | 13/10/2023

1

Recept Slavice Rokvić za doručak zanimljiv je i ukusan

Slavica Rokvić je prava mađioničarka u kuhinji. Redovno oduševljava svoje pratioce jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu. Ovog puta je pokazala kako ona pravi zanimljiv doručak od zdravih sastojaka, a jedan od njih ne koristi se često u našoj kuhinji.

Instagram

 

„Heljda je namirnica za koju se smatra da je žitarica, a ona to nije, ona je jednogodišnja zeljasta biljka. Ne sadrži gluten, veliki je izvor proteina, sprečava anemiju, jača kosti, naš imunitet… Malo li je razloga da je uvrstimo u našu svakodnevicu? Na ovakav urnebesan način poželim najmilijima i sebi dobro jutro. Uz šarenilo boja”, napisala je udovica Marinka Rokvića u opisu recepta za ovaj neobičan doručak.

Pročitajte: Ovako se hrani žena koja je prevarila vreme - Slavica Rokvić podelila recept za preukusno jelo koje ne goji

 

Slavica za ovaj doručak skuva heljdu koju je prethodno oprala. Znate da ste dobro oprali heljdu ako su se sa nje skinule sve ljuspe i suvišni delovi. Tako opranu je ocedite i potom prebacite u šerpu sa dubljim dnom pa sipajte vodu (odnos heljde i vode je 1:2, kao prilikom kuvanja pirinča). Kuvajte heljdu na jakoj vatri oko pet minuta ili na srednjoj vatri sedam minuta, a potom je sklonite s vatre, preko poklopca stavite peškir i čekajte još 15 minuta.  

Instagram

 

Slavica za ovu takoreći heljdinu kašu isecka suvo voće – ona konkretno voli da kombinuje brusnicu, suve šljive, kajsije, smokve i urme.

Pročitajte: Briše bore i zaustavlja starenje - Slavica Rokvić kune se u tonik za lice koji sama pravi, ovo je recept

Potom samelje sirove bademe, lešnike, orahe, suncokret, golicu, koji su puni kalcijuma, gvožđa i drugih dobrih svojstava koji utiču na naše celokupno zdravlje.

Instagram

 

Pomeša heljdinu kašu sa suvim voćem, samlevenim semenkama i začini ih organskim kakaom i cimetom i u tanjir doda i sveže voće za dodatna vlakna. Kašikom za sladoled odozgo stavi, kako je ona naziva, urnebesnu mešavinu i dekoriše nanom, listićima čuvarkuće i domaćim ušećerenim medom.

„Uz ovakvu vitaminsku bombu dugo ćete biti siti. Kombinujte, dodajte, oduzimajte, spajajte nespojivo, igrajte se jer u ovome ne možete da pogrešite. Dekorišite i uživajte u jutru”, poručila je Slavica Rokvić u svojoj objavi.

 

 

Komentari (1)

Loading
MarinaMaki 21:25 14.10.2023
Odgovori

Ama dosta vise o Sl.Rokvic. Vise se pise o njoj nego o pok.Gosp.Rokvicu koji je bio javna licnost.Sorry,udajemo li je ,pa je provodadzisemo? Hvala

hellomagazin.rs hellomagazin