Recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu
Omiljenu srpsku glumicu Goricu Popović sudbina je obdarila brojnim talentima. Osim onog očiglednog, za glumu, u kojem publika već decenijama uživa, Gorici nije strano ni pevanje, slikanje, šivenje, ručni rad, pa ni kulinarstvo.
Imajući u vidu da je nedavno otišla u zasluženu penziju, Gorica uspeva da prerasporedi slobodno vreme na brojne aktivnosti, a često je pristuna i na društvenim mrežama. Nedavno je, uz fotografiju ručka za taj dan, napisala: “Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba”.
Pročitajte: Cveće, zimnica i ručni rad - Zavirite u prelepu kuću Gorice Popović na Srebrnom jezeru FOTO
Zahtevu brojnih pratilaca da podeli recept za nesvakidašnji specijalitet, Gorica je odmah udovoljila.
“Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno.”
Ubrzo su, na profilu Gorice Popović, osvanule poruke sa rečima zahvalnosti: “Hvala za recept, odlična je čorbica.”
Slične Vesti
Idealna za tople dane: Gorica Popović oduševila receptom za rusku hladnu čorbu FOTO
Recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu
23/08/2023
Saznajte višeGorica Popović ima sjajan predlog za hladne zimske dane: Pivski hleb koji će vam očarati sva čula
Recept Gorice Popović za pivski hleb
27/11/2023
Saznajte višePročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)