Gorica Popović ima sjajan predlog za hladne zimske dane: Pivski hleb koji će vam očarati sva čula

Gorica Popović ima sjajan predlog za hladne zimske dane: Pivski hleb koji će vam očarati sva čula

Autor: | 27/11/2023

0

Recept Gorice Popović za pivski hleb

Gorica Popović je jedna od najboljih kuvarica među glumicama, to mogu da potvrde svi koji je znaju. Kada nije zauzeta snimanjima i pozorišnim predstavama, voli da se malo udalji od Beograda, a mir pronalazi u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru.

Luka Šarac

 

Kolege i prijatelje često zove u goste i oduševljava ih specijalitetima iz kuhinje. S vremena na vreme zagolica maštu i pratiocima na Instagramu, zahvaljujući fotografijama nekog sočnog jela koje samo što je skinula sa šporeta. Ili, u ovom slučaju, izvadila iz rerne.

Pročitajte: Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku - Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač

Pre nekoliko nedelja na njenom profilu je osvanuo – pivski hleb. U obliku rumenog meseca, tek ispečen i spreman za trpezu. „Pišite recept!“, poručivali su joj ispod slike. Hleb je zaradio mnoštvo lajkova, a mi nismo mogli da izdržimo, pa smo ponašli jedan predlog za ovu deliciju.

Instagram

 

Pivski hleb priprema se jednostavno, mekan je i veoma ukusan. Obično se pravi u klasičnom obliku hleba, ali možete izabrati i varijantu za koju se Gorica odlučila. Ako niste ljubitelj belog hleba, koji ni nutricionisti baš ne savetuju, ovo je savršeno rešenje, pogodno i za nastupajuće zimske dane.

Potrebno vam je 400 grama brašna (tip 400), kesica praška za pecivo, kašičica soli, 120 grama putera i naravno, konzerva piva. Nemojte da preterujete, ona manja od 0,33 litra je sasvim dovoljna. Po želji možete dodati i med.

Promo

 

Dok se rerna lagano greje, obložite pleh papirom za pečenje. Može da bude okruglog oblika, kao za tart ili picu. Sve sastojke stavite u vanglu i mešajte varjačom, kao što i inače pravite hleb. Neka se dobro sjedine.

Smesu sipajte u pleh. Puter isecite na šnite i poređajte ih od gore ili ga otopite, pa prelijte po površini. Stavite da se peče oko 50 minuta, na 180 stepeni, dok hleb ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.

Pročitajte: Snimak iz kuhinje o kome bruji ceo svet - Novak peče Stefanu palačinke, imamo i recept

Ako nemate ideju za doručak, znajte da se pivski hleb sjajno slaže sa svim namazima, od sireva i humusa do džemova i kremova.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac