Recept Gorice Popović za pivski hleb
Gorica Popović je jedna od najboljih kuvarica među glumicama, to mogu da potvrde svi koji je znaju. Kada nije zauzeta snimanjima i pozorišnim predstavama, voli da se malo udalji od Beograda, a mir pronalazi u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru.
Kolege i prijatelje često zove u goste i oduševljava ih specijalitetima iz kuhinje. S vremena na vreme zagolica maštu i pratiocima na Instagramu, zahvaljujući fotografijama nekog sočnog jela koje samo što je skinula sa šporeta. Ili, u ovom slučaju, izvadila iz rerne.
Pročitajte: Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku - Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač
Pre nekoliko nedelja na njenom profilu je osvanuo – pivski hleb. U obliku rumenog meseca, tek ispečen i spreman za trpezu. „Pišite recept!“, poručivali su joj ispod slike. Hleb je zaradio mnoštvo lajkova, a mi nismo mogli da izdržimo, pa smo ponašli jedan predlog za ovu deliciju.
Pivski hleb priprema se jednostavno, mekan je i veoma ukusan. Obično se pravi u klasičnom obliku hleba, ali možete izabrati i varijantu za koju se Gorica odlučila. Ako niste ljubitelj belog hleba, koji ni nutricionisti baš ne savetuju, ovo je savršeno rešenje, pogodno i za nastupajuće zimske dane.
Potrebno vam je 400 grama brašna (tip 400), kesica praška za pecivo, kašičica soli, 120 grama putera i naravno, konzerva piva. Nemojte da preterujete, ona manja od 0,33 litra je sasvim dovoljna. Po želji možete dodati i med.
Dok se rerna lagano greje, obložite pleh papirom za pečenje. Može da bude okruglog oblika, kao za tart ili picu. Sve sastojke stavite u vanglu i mešajte varjačom, kao što i inače pravite hleb. Neka se dobro sjedine.
Smesu sipajte u pleh. Puter isecite na šnite i poređajte ih od gore ili ga otopite, pa prelijte po površini. Stavite da se peče oko 50 minuta, na 180 stepeni, dok hleb ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Pročitajte: Snimak iz kuhinje o kome bruji ceo svet - Novak peče Stefanu palačinke, imamo i recept
Ako nemate ideju za doručak, znajte da se pivski hleb sjajno slaže sa svim namazima, od sireva i humusa do džemova i kremova.
Slične Vesti
Idealna za tople dane: Gorica Popović oduševila receptom za rusku hladnu čorbu FOTO
Recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu
23/08/2023
Saznajte višePročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)