Maštovito, zdravo i jednostavno: Ovo je dnevni jelovnik Jelene Đoković, svi recepti na jednom mestu FOTO

Maštovito, zdravo i jednostavno: Ovo je dnevni jelovnik Jelene Đoković, svi recepti na jednom mestu FOTO

Autor: | 08/04/2023

0

Jelovnik Jelene Đoković, od doručka do večere

Jelena Đoković insistira na zdravom načinu života, a pre svega na zdravoj hrani. U prirodi, koju i ona i njen suprug neizmerno poštuju, sve može da se pronađe, pa u njihovom domu prednost imaju organske namirnice i jela na bazi povrća, voća i žitarica. I bez mesa je moguće nabildovati energiju, smatraju Jelena i Novak, dvoje uspešnih mladih ljudi kojima se veruje.

Evo kako to izgleda u praksi. Supruga najboljeg tenisera sveta dan počinje smutijem, nastavlja sa veganskom pastom, a za kraj – lagana večera.

Pročitajte: Bako, spremi nam normalne palačinke, pusti te bezglutenske - Ovo je čuveni recept Dijane Đoković

Dalibor Danilović

 
 

DORUČAK

Smuti od borovnica i bademovog putera

Sastojci za 4 osobe

2 šolje smrznutih borovnica; 1 smrznuta banana; 2 kašičice putera od badema; šolja svežeg spanaća; 2 šolje nezaslađenog bademovog mleka

Priprema je jednostavna. U blender stavite sve sastojke i mutite da dobijete finu smesu. Sipajte u četiri čaše i odmah poslužite.

Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

Getty images

 

RUČAK

Pasta sa veganskim pestom

Sastojci

2 šolje svežeg bosiljka (velike stabljike odstranite); 3 kašike pinjola ili oraha; 3 veća čena belog luka; 2 kašike soka od limuna; 3-4 kašike nutritivnog kvasca; ¼ kašičice soli; 2-3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja; 3-6 kašika vode, može i više ako je potrebno; pasta

1. U blender stavite bosiljak, pinjole, očišćen beli luk, sok od limuna, nutritivni kvasac i so i miksujte najjačom brzinom da dobijete ujednačen i kremast sos.

2. Dodajte maslinovo ulje, malo-pomalo, ako je moguće dok blender radi. Potom vodu do željene konzistencije. Pesto bi trebalo da bude gust, ali i tečan.

3. Po potrebi i sopstvenom ukusu možete da dodate još soli, pinjola, belog luka ili soka od limuna.

4. Skuvajte omiljenu testeninu, prelijte je pesto-sosom i pospite pinjolima.

5. Višak sosa držite u frižideru do nedelju dana. Posle ga možete sipati u kalup za led, zalediti i čuvati mesec dana, a i duže.

Pročitajte: Biljana Tipsarević otkrila tajnu besprekornog izgleda - ovu namirnicu ne konzumira uopšte!

Shutterstock

 

VEČERA

Brusketi od krompira

2 veća ili 4 manja bela krompira; 2 šolje čeri-paradajza isečenog na kockice; 2 čena izgnječenog belog luka; 5 listova svežeg bosiljka; prstohvat soli; sok od polovine limuna; kašičica meda (opciono); morska so i crni biber po ukusu

1. Uključite rernu na 220⁰C. Krompir isecite po dužini na ovale od 5 mm i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 30 minuta da vrhovi postanu zlatnosmeđe boje.

2. U manjoj posudi sjedinite sok od limuna, morsku so, beli luk i med (ako ga koristite). Dodajte kockice paradajza i sve dobro promešajte.

3. Kriške pečenog krompira poređajte na poslužavnik i na svaku stavite paradajz i seckani bosiljak. Pospite solju i biberom po ukusu.

Medical Medium

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Nadaždin