Bez brašna i šećera: Recept Ivane Španović za „brownie“ koji njen zgodni dečko obožava

Bez brašna i šećera: Recept Ivane Španović za „brownie“ koji njen zgodni dečko obožava

Autor: | 15/04/2021

1

 Recept Ivane Španović i Marka Vulete za „brownie“ bez brašna i šećera ćete već danas isprobati

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović oličenje je ne samo antičkog božanstva već i antičke sportistkinje. Da je ženama bilo dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u staroj Grčkoj, izgledale bi upravo kao lepa Zrenjaninka. Svaki njen mišić bio bi prava poslastica za tadašnje skulptore. Apolonsko telo ima i njen dečko, fitnes-instruktor Marko Vuleta. S obzirom na to da je sport njihov život, treniraju kad god imaju vremena, po mogućstvu zajedno.

A da bi sve bilo na svom mestu i pucalo od zdravlja i energije, važna je i zdrava ishrana.

Nekad je dozvoljeno „zgrešiti“ sa kolačem, ali, prema pravilima zgodnog para, i on mora da bude zdrav. Ivana nam otkriva kako da napravimo baš takav slatki greh.

Pročitajte: Ako smete, isprobajte - Trening Ivane Španović koji ćete gledati bez daha (video)

Instagram

 

 

Recept Ivane Španović za „Brownie“ bez brašna i šećera

Sastojci

7 jaja

50 g brezinog šećera ili eritritol, stevia...

50 g crne čokolade sa minimalno 70% kakaa

40 g samlevenih ovsenih pahuljica

4 dl bademovog mleka (ili bilo koje biljno bez dodatih šećera)

1 kašičica psilijuma

kokosovo ulje

10 g gustina ili želatin

100 g „ella“ ili „dr milk“ sira

štapić vanile

30 g putera

30 g kakaa

sok od jedne narandže

2 banane

Piprema

Možete da koristite i neko drugo voće: maline, višnje, jagode, bez soka. Marko nije neki ljubitelj voća, pa smo se držali proverenog ukusa banane. Sok od narandže dodali smo kako bi biskvit bio sočniji.

Za ovaj „brownie“ trebaju vam 2 cela jaja i 5 belanaca, 30 g putera, 25 g otopljene crne čokolade, 40 g samlevenih ovsenih pahuljica, 30 g kakaa, 1 kašičica psilijuma i 20 g brezinog šećera. Pomešajte sve sastojke, stavite ih u podmazani dublji pleh, pa pecite 15 minuta na 180°C.

Za puding od vanile potrebno vam je 3dl mleka, štapić vanile, 5 preostalih žumanaca, 10 g gustina / želatina, 20 g brezinog šećera. Kuvajte da se sastojci sjedine i pazite na grudvice.

Za čokoladni fil, na laganijoj temperaturi kuvajte 1dl mleka sa 25g crne čokolade, 10 g brezinog šećera i 2 kašičice kokosovog ulja.

Kada se kolač ispeče, poređajte banane koje su prethodno odstajale malo u soku od narandže. Pudingu, kada se ohladi, dodajte posni sir (najbolje je da ga umutite mikserom) i prelijte kolač. Ostavite nekoliko minuta, pa prelijte čokoladnim filom koji je potpuno ohlađen. Ukoliko možete da izdržite, ostavite kolač da prenoći.

Bon apetit!

Komentari (1)

Loading
Свјетлана 15:31 16.04.2021
Odgovori

Баш је јефтин колач, мада сви говоре да здрава исхрана није скупа! Пријатно Ивани и њеном дечку, али баш је скупо!

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti