Lako da lakše ne može: Čokoladni tart bez pečenja

Lako da lakše ne može: Čokoladni tart bez pečenja

30/03/2021

0

Recept za čokoladni tart koji vam predstavljamo uštedeće vam vreme i novac, a zaboravićete i na „stresne situacije“ za šporetom. Hajde da se kladimo da će ova poslastica postati vaš „kec u rukavu“

Sastojci za 8-10 osoba

250 ml slatke pavlake

200 g čajnog keksa sa čokoladom

150 g maslaca

150 g mlečne čokolade

150 g čokolade za kuvanje

bobičasto voće za dekoraciju

Priprema

1. Na tihoj vatri istopite 100 g maslaca.

2. Izmrvite keks i pomešajte ga sa maslacom.

3. Mešavinu maslaca i keksa prespite u okrugli pleh za pečenje, prečnika 24 cm i dubine 2-3 cm, i ravnomerno je rasporedite. Ostavite da odstoji u frižideru dok pripremate krem.

4. Zagrevajte pavlaku sa 50 g maslaca nekoliko minuta.

5. Čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu izlomite na krupnije komade; ubacite ih u posudu za mešenje i preko njih sipajte toplu pavlaku; ostavite ovu masu da odstoji 1 minut, a onda promešajte da bi se čokolada sjedinila u potpunosti.

Pročitajte: Recept koji ćete obožavati - Krem od limuna (lemon curd)

Getty Images

 

6. Sipajte prohlađeni čokoladni krem preko stegnute podloge od keksa. Tart vratite u frižider i ostavite da odstoji najmanje 4 sata.

7. Izvadite tortu iz frižidera 10 minuta pre posluživanja i ukrasite je bobičastim voćem po želji.

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Getty Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti