Pet vežbi koje sagorevaju više kalorija od trčanja

Pet vežbi koje sagorevaju više kalorija od trčanja

Autor: | 27/08/2020

0

Iako ove godine mnogi od nas neće posetiti neku od egzotičnih destinacija i prošetati svoj omiljeni kupaći, to ne znači da briga o telu treba da prestane. Svi savetuju da je trčanje najbolji način da se brzo vratite u formu, ali ako niste fan ovakvog vida rekreacije, onda su sledeće vežbe baš za vas. Kardio vežbe, kakve su ove, najbolji su način da sagorite višak masnoće u telu.

Preskakanje vijače ili konpca

Preskakanjem vijače možete sagoreti do 1.000 kalorija po satu. Ovo sve zavisi i od brzine kojom preskačete vijaču, kao i od toga kolika je vaša telesna masa. Ovakav trening treneri preporučuju da se izvodi u intervalima sa pauzom između serija.

Pročitajte: Vežbanje kod kuće – Ostanite uvek zdravi i fit!

Plivanje

Osim fizičkih, plivanje ima i psihološke prednosti, navodi "Wall". Ono vam omogućava de se u potpunosti izolujete od sveta oko vas i da se prepustite vodi. Osim što je odličan kardio trening, plivanje pospešuje izdržljivost i odlična je opcija za one koji ne mogu izvoditi aerobne vežbe zbog povreda, jer ne opterećuje zglobove.

Kardio vežbe - Vožnja bicikla topli kilograme

Obična vožnja biciklom može sagoreti do 364 kalorija po satu, a ako se odlučite za intenzivno bicikliranje kalorije će se topiti neverovatnom brzinom.

Pročitajte: Umesto dijete – vozite bicikl

Trambolina

Skakanje po trambolini odličan je trening i kardio vežba koja istovremeno poboljšava sveukupnu muskulaturu.

Veslanje

Ukoliko volite kardio vežbe i želite da figuru u najkraćem roku dovedete do savršenstva onda morate da probate veslanje. Ono uključuje čak devet velikih grupa mišića na telu i sagoreva oko 700 kalorija po satu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram