10 minuta ove vežbe sagoreva više kalorija nego pola sata trčanja (video)

10 minuta ove vežbe sagoreva više kalorija nego pola sata trčanja (video)

Autor: | 04/01/2018

0

Ako želite da oblikujete celo telo, poboljšate svoju kardiovaskularnu kondiciju i sagorite kalorije, više nema potrebe da se znojite satima u teretani ili da trošite bogatstvo na kućne sprave za vežbanje.

Jedina stvar koja vam je potrebna je konopac za preskakanje odnosno vijača. Dokazano je da preskakanje konopca ima mnoge prednosti, a odličan je dodatak i drugim vežbama.

Odličan način sagorevanja kalorija

Pojedina istraživanja su pokazala da je 10 minuta preskakanja konopca jednako delotvorno kao i 30 minuta trčanja u smislu kardiovaskularnih poboljšanja i potrošnje kalorija. Preskakanje vijače sagoreva oko 330 kalorija, dok trčanje sagoreva 270 kalorija.

Ne zahteva mnogu prostora i vremena

Za preskakanje vam ne treba mnogo prostora – možete da vežbate bilo gde i u bilo koje vreme, onda kada vama odgovara uz neku motivacionu listu pesama. Loše vreme i hladnoća više nisu izgovor.

Utiče na nekoliko grupa mišića u isto vreme

Preskakanje užeta oblikuje ruke, noge, leđa, trbušnjake, zadnjicu i ramena.

Svi to mogu

Jednom kada se usavrši, tehnika preskakanja konopca je vrlo jednostavna za primenu bez obzira na godine, oblik tela ili trenutni nivo kondicije.

Poboljšava vaše veštine

Preskakanje vijače ne utiče ravnomerno samo na određene grupe mišića, ono čak poboljšava koordinaciju, dinamičku ravnotežu i reflekse.

Možete da vežbate sami ili u društvu

Ova vežba je u isto vreme delotvorna, zabavna i prijatna.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Najnovije vesti