Filip i Danica Karađorđević sa decom na Oplencu ugostili rumunskog princa Nikolasa

Filip i Danica Karađorđević sa decom na Oplencu ugostili rumunskog princa Nikolasa

Autor: | 03/04/2024

0

Filip i Danica Karađorđević ugostili su na Oplencu princa Nikolasa od Rumunije i njegovu porodicu, princezu Alina Mariju i decu.

Filp i Danica Karadjordjevic/Privatna Arhiva

 

- Naše drage goste odveli smo na Oplenac, u srce Šumadije, kako bismo im približili duh, tradiciju i kulturu našeg naroda i upoznali ih s korenima kraljevske porodice Karađorđević – objavio je princ naslednik Filip Karađorđević.

Pročitajte: Na Dvor nisu dobrodošli - U ovom stanu su Filip i Danica Karađorđević sa sinom Stefanom pronašli svoju sreću FOTO

- Poklonili smo se našim precima i upalili sveće na grobu kralja Aleksandra I i kraljice Marije, ličnostima koje su najviše doprinele ljubavi i prijateljstvu naša dva naroda, koje traje i danas. Biti njihov potomak služi nam na ponos, ali i čini obaveznim da živote posvetimo otadžbini i radu u najboljem interesu naših građana – navodi se u zvaničnom saopštenju.

Filip i Danica Karadjordjevic/Privatna Arhiva

 

Filip i Danica Karađorđević na Oplenac su poveli i svoju decu, princa Stefana i princezu Mariju. Devojčica koja je rođena prošlog novembra, ime je dobila po čukunbaki. Kraljica Marija, inače, poreklom je iz rumunske kraljevske porodice, iz koje potiče i princ Nikolas.

Pročitajte: Prve slike princeze Marije - Filip i Danica Karađorđević pokazali ćerku, fotografije potvrdile raskol u porodici

Zajednički trenuci u igri naših mališana, u prelepom parku Zadužbine Kralja Petra I, veliki su blagoslov za naše kraljevske porodice i predstavljaju budućnost – kazala je princeza Danica Karađorđević.

Filip i Danica Karadjordjevic/Privatna Arhiva

 

Gosti iz Rumunije, osim obilaska kulturnih i istorijskih znamenitosti Srbije, bili su u prilici da se sretnu i sa patrijarhom srpskim Porfirijem, ali i da posete izložbu Milana Cileta Marinkovića, oca Danice Karađorđević.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Filip i Danica Karadjordjevic /Privatna Arhiva