Potresan susret oca i sina: Princ Hari stigao u London, prve fotografije teško bolesnog Čarlsa

Potresan susret oca i sina: Princ Hari stigao u London, prve fotografije teško bolesnog Čarlsa

Autor: | 07/02/2024

0

Istog momenta kada je čuo da je njegovom ocu dijagnostikovana opaka bolest, princ Hari bez razmišljanja je doneo odluku da ode u London i poseti ga. Međutim, to nije mogao da učini iste večeri kada je svet obišla vest zbog vremenskih neprilika u Kaliforniji.

Vuk Valcic/ZUMA Press Wire/Splash/Profimedia

 

Juče u popodnevnim časovima vojvoda od Saseksa stigao je u Britaniju. Dočekala su ga dva džipa.

Iako je dao sve od sebe da dolazak u prestonicu protekne u najvećoj tajnosti, medijske ekipe bile su spremne, čak su uspele i da ga snime u vozilu.

Pročitajte: Britanija ništa ne prepušta slučaju - Sahrana kralja Čarlsa isplanirana do detalja

Nije poznato gde je odseo, ali pretpostavlja se da je reč o Klarens hausu, zvaničnoj rezidenciji kralja Čarlsa i kraljice Kamile.

Tamo su se u svakom slučaju sastali, ali detalji Harijevog susreta sa ocem nisu dospeli do javnosti.

Leon Neal/Getty Images

 

Izvori bliski vojvodi, koji poslednjih godina sa suprugom Megan Markl i decom živi u Montesitu u Kaliforniji, tvrde da bi se on rado video i sa starijim bratom ako se ukaže prilika.

Međutim, do toga bi teško moglo da dođe jer je princ Vilijam preuzeo na sebe očeve obaveze, zajedno sa tetkom, princezom Anom, i verovatno nema vremena za susrete van onih protokolarnih, čak ni sa najbližim članovima porodice.

Chris Jackson/Getty Images

 

Vilijam je zauzet i privatnim životom, budući da je Kejt Midlton nedavno operisana i da će njen oporavak trajati najmanje dva meseca.

Pročitajte: Zastrašujuća vest - Kralj Čarls ima rak, saopštila je večeras Bakingemska palata

Jutros je obavio investituru u zamku Vindzor i večeras će prisustvovati humanitarnom gala događaju za vazdušnu ambulantu. Trenutno je na njemu najveći pritisak.

Oli Scarff-WPA Pool/Getty Images

 

Pre nego što je stiglo zvanično saopštenje iz Bakingemske palate, kralj Čarls lično je pozvao oba sina, kao i braću i sestre, da ih obavesti o svojoj dijagnozi.

Da li će problem s kojim se suočava makar malo ublažiti zategnute porodične odnose? Harijeva poseta ipak nije te vrste, smatraju poznavaoci prilika na dvoru.

No, najverovatnije će se sresti, ako već nije, sa sestrom od strica, princezom Beatris od Jorka, koja je juče takođe viđena u Klarens hausu sa suprugom Edoardom Mapelijem Mozijem.

Joe Giddens/PA Images/Profimedia

 

Kralj Čarls prvi put u javnosti posle dijagnoze

Čarls je juče u popodnevnim časovima prvi put viđen u javnosti posle vesti da ima rak.

Dok se sa suprugom vozio u limuzini od svoje rezidencije do Bakingemske palate, mahao je okupljenima, nasmejan i prilično dobro raspoložen s obzirom na dijagnozu.

HENRY NICHOLLS/AFP/Profimedia

 

Nakon što su prošli kroz kapiju palate, ukrcali su se u helikopter i odleteli za Sandringem, kraljevski kompleks u Norfoku, gde će Čarls najverovatnije boraviti dok traje terapija.

Nije poznato da li će mu se mlađi sin pridružiti ili je reč samo o kratkoj poseti posle koje se vraća u Ameriku.

Jonathan Buckmaster/MirrorPix/Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Leon Neal/Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti