Kralj Čarls zakopao ratne sekire sa problematičnom snajom, pomirenje palo za praznike

Kralj Čarls zakopao ratne sekire sa problematičnom snajom, pomirenje palo za praznike

Autor: | 02/01/2024

0

Kralj Čarls se pomirio sa problematičnom snajom

Pre Megan Markl, koju mnogi smatraju jabukom razdora u Bakingemskoj palati i glavnim krivcem za zategnute odnose, postojale su dve članice kraljevske porodice koje se nisu mirile sa krutim dvorskim pravilima. Jedna je pokojna princeza Dajana, a druga – Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka.

Obe su bile snaje kraljice Elizabete.

Getty Images

 

Supruga princa Endrjua, Čarlsovog mlađeg brata, posle razvoda 1996. godine bila je bukvalno prognana sa dvora. Toj odluci kumovao je njegov otac i Elizabetin suprug, princ Filip, koji nije mogao da toleriše njene vanbračne afere i ostale probleme.

Pročitajte: Crveni đavo: Posle 30 godina na dvor se vraća prognanica s najsramotnijom fotografijom u istoriji kraljevske porodice

I danas se priča koliko se šokirao kada je do njega, ali i do svekolike javnosti, dospeo snimak na kojem se vidi kako Sara pored bazena u ustima drži nožne prste nepoznatog muškarca. Takođe, pričalo se da je pokušavala da medijima proda informacije o Endrjuu.

 

 

Ipak, njih dvoje su uspeli da prevaziđu nesuglasice, pa je Sara, koja je zadržala titulu vojvotkinje, nastavila da živi pod istim krovom sa bivšim suprugom, sa kojim ima dve ćerke, princeze Beatris i Južini. Bila mu je podrška i tokom skandala koji je u Britaniji izbio nakon optužbi za seksualno iskorištavanje maloletnice.

Čarls je, međutim, promenio, da ne kažemo olabavio, neke odluke i pravila otkako je došao na presto. Iako nije zvao Saru na krunisanje, njih dvoje nisu u lošim odnosima, bez obzira čak i na činjenicu da je bila bliska prijateljica njegove prve supruge Lejdi Di, o kojoj često priča, i uvek u superlativu. 

Stephen Pond/Getty Images

 

Kralj izuzetno ceni napore vojvotkinje da sačuva svoju porodicu i zadrži je na okupu. Više puta je dokazala da je privržena kruni, da je divna baka i da su sve nevolje koje je prouzrokovala samo ružna prošlost.

Pročitajte: Članici kraljevske porodice otkriven rak dojke! Sara Ferguson operisana - Ovo shvatam kao pravi dar

Čuvena Fergi ne krije sreću što je ponovo uvaženi član dinastije, a izvori kažu da se sve bolje slaže i sa kraljicom Kamilom. Tome u prilog ide činjenica da su je prvi put posle mnogo godina zvanično pozvali na banket posle božićne službe u Sandringemu, kao i na novogodišnji prijem.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jonathan Brady - WPA PoolGetty Images

Najnovije vesti