Princ Hari odgovorio krtičarima: Evo zašto sam otkrio da sam u Avganistanu ubio 25 ljudi

Princ Hari odgovorio krtičarima: Evo zašto sam otkrio da sam u Avganistanu ubio 25 ljudi

Autor: | 12/01/2023

1

Princ Hari dao je odgovor na žestoke reakcije koje prate njegove memoare, istakavši da ga je posebno uznemirila laž da se hvali kako je u Avganistanu ubio 25 ljudi.

Pročitajte: Šokantne reči kralja Čarlsa na dan Harijevog rođenja - Rodila si mi rezervu, odradila si svoje...

Profimedia

 

Hari u biografiji otvoreno govori o u ratu u Avganistanu, a prema sopstvenom priznanju, kao pilot vojnog helikoptera likvidirao je 25 neprijateljskih vojnika tokom šest operacija:

‒ Kada sam se našao u borbi, posmatrao sam ih kao šahovske figure koje bi trebalo ukloniti sa table. Loši ljudi eliminisani su pre nego što su dobili priliku da ubiju dobre. Nisam ponosan na to, ali se i ne stidim.

Pročitajte: Ko zna da li sam ja zaista princ od Velsa... Hari prvi put progovorio o glasinama da mu kralj Čarls nije otac

Getty Images

 

Britanska štampa, koja žestoko kritikuje knjigu, kao i neke bivše visoke vojne ličnosti napale su Harijevu odluku da javno objavi brojke onih koje je ubio, rekavši da bi to njega i druge moglo da dovede u opasnost od odmazde.

U razgovoru s američkim voditeljem Stivenom Kolbertom u emisiji “The Late Show”, Hari je istakao da je novina izvrnula njegove reči i izvukla ih iz konteksta, te da je o tome govorio kako bi smanjio broj samoubistava vojnih veterana.

Youtube printscreen

 

 

Komentari (1)

Loading
Мод 11:17 17.01.2023
Odgovori

Нису новинари извукли из контекста, него је он сам написао у својој аутобиографији. За све ће кривити медије и тату. Папучар.

hellomagazin.rs Getty Images

Pročitajte još