Do poslednjeg dana bila joj je odana: Ovo je najbolja drugarica kraljice Elizabete, na sahrani je nosila jedan poseban detalj (foto)

Do poslednjeg dana bila joj je odana: Ovo je najbolja drugarica kraljice Elizabete, na sahrani je nosila jedan poseban detalj (foto)

Autor: | 25/09/2022

0

Najbolja drugarica kraljice Elizabete imala je počasno mesto na sahrani

Kraljica Elizabeta, jedna od najmoćnijih žena sveta, delovala je nedodirljivo i najčešće se kretala u krugu porodice, ali – da li ste znali da je imala i najbolju drugaricu? Ona se zove Andžela Keli i videli smo je na sahrani.

Pročitajte: Počele pripreme za sahranu kralja Čarlsa, poznato ime operacije

Getty Images

 

Andžela ima 64 godine, a skoro tri decenije važila je za desnu ruku britanske vladarke. Dama iz senke bila je njena asistentkinja, garderoberka i lična dizajnerka. Pre nekoliko meseci preselila se u Vindzor kako bi bila uz kraljicu, i sa njom je ostala do poslednjeg dana.

Pročitajte: Na sahrani su bili neprimetni, ali prisutni - Ovo su Kamilina deca čija imena kraljevska porodica nikad ne izgovara (foto)

Profimedia

 

Upoznale su se 1992, sasvim slučajno. Andžela je radila kao domaćica kod tadašnjeg britanskog ambasadora u Nemačkoj. Tokom službene posete Elizabeta i njen suprug Filip svratili su u njegovu rezidenciju u Berlinu. Legenda kaže da je kraljica pitala Andželu ko će biti sledeći gost, ali je ostala uskraćena za odgovor. Domaćica je ćutala kao zalivena, i to pred damom pred kojom su obično svi drhtali. S druge strane, Elizabeti nije dugo trebalo da shvati kako pored nje stoji osoba od poverenja. Baš onakva kakva njoj treba. Nekoliko meseci kasnije, iz Bakingemske palate stigao je poziv koji se ne odbija. Kraljica joj je ponudila interesantan posao – da bude njen lični asistent za izbor garderobe. U međuvremenu Andžela je postala mnogo više.

Pročitajte: Osmeh je retko pokazivala, ali kao da je znala da joj se bliži kraj - Poslednji portret kraljice Elizabete rasplakao svet

Getty Images

 

Najbolja drugarica kraljice Elizabete na sahrani je nosila jedan poseban detalj

Za dve decenije službe, 2014. godine, Elizabeta joj je dodelila specijalni orden, „Faithful Service Medal“, koji je ponosno nosila na sahrani. Na službi u Vestminsterskoj opatiji imala je istaknuto mesto – sedela je blizu članova porodice.

Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još