Ko je najbolja drugarica kraljice Elizabete? Jednim gestom zadobila je poverenje dame pred kojom svi drhte

Ko je najbolja drugarica kraljice Elizabete? Jednim gestom zadobila je poverenje dame pred kojom svi drhte

Autor: | 01/06/2022

1

Najbolja drugarica kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta jeste najmoćnija žena sveta, nedodirljiva je i nenadmašna u mnogo čemu, da ne kažemo svemu, ali i ona ima pravo na najbolju drugaricu. Zove se Andžela Keli i pored toga ima još neka zaduženja – zaposlena je kao njena asistentkinja, garderoberka i lična dizajnerka.

Ima 64 godine, rođena je u Liverpulu i već tri decenije je desna ruka britanske vladarke. Nedavno se preselila u Vindzor kako bi bila uz kraljicu, koja se u poslednje vreme sve teže kreće, ali i da bi joj pomogla u pripremama za platinasti jubilej, zakazan za ovaj vikend.

Pročitajte: Dok ne bude kasno - Hari i Megan uoči prvog rođendana ćerke Lilibet doneli važnu odluku

Getty Images

 

Upoznale su se 1992, sasvim slučajno. U to vreme Andžela je radila kao domaćica kod tadašnjeg britanskog ambasadora u Nemačkoj, ser Kristofera Malabija. Tokom službene posete, Elizabeta i njen suprug Filip svratili su u njegovu kuću u Berlinu.

Legenda kaže da je kraljica pitala Andželu ko će biti sledeći gost, ali je ostala uskraćena za odgovor. Domaćica je ćutala kao zalivena, i to pred damom pred kojom obično svi drhte. Ali, Elizabeti nije dugo trebalo da shvati kako pored nje stoji osoba od poverenja. Baš onakva kakva njoj treba. Nekoliko meseci kasnije, iz Bakingemske palate stigao je poziv koji se ne odbija. Kraljica joj je ponudila interesantan posao – da bude njen lični asistent za izbor garderobe. U međuvremenu je postala mnogo više.

‒ Andžela ne podnosi budale, a kraljica joj je privržena jer je jedna od retkih osoba koja je se ne boji – kaže Betan Holt, autorka knjige „The Queen: 70 Years of Majestic Style“.

Pročitajte: Kraljica Elizabeta slavi 96. rođendan, na vrata Vindzora stigao nesvakidašnji poklon (foto)

Promo

 

Kelijeva je jednom prilikom pričala i o čuvenim tajnim odajama u Bakingemskoj palati.

‒ Mnogo se spekulisalo o tim privatnim prostorijama, kako o njihovom broju, tako i o nameni. Međutim, kraljica je skromna žena i koristi samo nekoliko soba: spavaću, privatnu dnevnu sobu, svoju garderobu i kupatilo, salon za prijem, gde se nalazi s premijerom i ostalim uvaženim gostima, kao i Carsku sobu, koja je zapravo čekaonica. Prostorije nisu velike, nema mesta za mnogo nameštaja. Tu su tek čudni ormari i komode.

Pročitajte: Sve je samo farsa za javnost - Kraljica Kamili nikada nije oprostila 3 stvari, ovo je prava istina o njihovom odnosu

Profimedia

 

Najbolja drugarica kraljice Elizabete srušila mit o tajnim odajama

‒ I posle 25 godina u službi njenog veličanstva šokiram se kad neki bivši zaposleni pričaju o navodnim detaljima iz njenih ličnih odaja, iako nikada nisu imali uvid u njih. Jedini za koje znam da su ikad ušli su vojvoda od Edinburga i ostali članovi porodice, jer je kraljičina privatnost potpuni prioritet, što zna i posluga. Imajte to na umu sledeći put kad čujete neke navode o njenim odajama. Uvek će postojati ljudi koji će svašta pričati samo da bi privukli pažnju – istakla je Andžela.

Pročitajte: Kraj jedne ere - Kraljica Elizabeta donela konačnu odluku, zauvek ih napušta

Getty Images

 

No, palata u Londonu više nije Elizabetina zvanična rezidencija. Tu ulogu preuzeo je njen voljeni Vindzor, u koji je dovela i najbolju drugaricu.

Komentari (1)

Loading
Марина 20:05 01.06.2022
Odgovori

Не разумем, зашто би сви дрхтали?!

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti