Mirka Vasiljević: Gracioznost i stil kao porodično nasleđe

Mirka Vasiljević: Gracioznost i stil kao porodično nasleđe

Autor: | 08/12/2012

0

Jednu od najpopularnijih umetnica mlađe generacije, Mirku Vasiljević, publika je zavolela još dok je kao devojčica glumila u drugom delu filma “Mi nismo anđeli“, a potom i u seriji “Ljubav, navika, panika”. Nekadašnja voditeljka emisije „City kids“, na televiziji „Pink“, u međuvremenu je postala zrela devojka otmenog izgleda, koja je zadovoljna i ostvarena u karijeri i privatnom životu. Lepu dvadestdvogodišnjakinju televizijska publika će gledati u seriji „Zvezdara“, koja će uskoro početi da se emituje na televiziji „Pink“. Mirka je ostvarena u skladnoj emotivnoj vezi sa poznatim fudbalerom Vujadnom Savićem, sa kojim ima jednogodišnjeg sina Andreja. Sa Vujadinom, sinom fudbalske legende Dušana Savića i novinarke i spisateljice Marine Rajević Savić, lepa Beograđanka najpre je živela u Bordou, a potom u Drezdenu, gde je uz verenika sa mnogo ljubavi odgajala sina. Talentovani sportista ugovorom je vezan za klub „Dinamo“, te je Mirka sa Andrejem pre nekoliko meseci zbog poslovnih obaveza morala da dođe u Beograd, kako bi snimala seriju.

Glumica koja osvaja besprekornim vaspitanjem, zrelošću, i urođenom prefinjenošću, za modni editorijal magazina „Hello!“ pozirala je zajedno sa Sašom Denčićem, jednim od najpoznatijih srpskih muških modela. Markantni maneken modne agencije „Select“ učestvovao je u velikom broju revija na nedavno održanoj modnoj smotri „Maybelline fashion Selection“.
Mirka Vasiljević najpre govori o svom stilu odevanja.
- Moj stil oblačenja se menjao kako sam sazrevala. Od sportskog stila, koji sam preferirala kad sam bila devojčurak, počela sam polako da nosim elegantniju garderobu. Potom su počele premijere i kokteli, što je zahtevalo glamurozniji izgled. Trudim se da nosim ono što odgovara mom senzibilitetu, bez obzira da li je to moderno. Važno je da sam zadovoljna.

Primetno je da imate damski stil i da volite da se doterate.

- Svako bi trebalo da se odeva onako kako se oseća i želi. Ne diram druge u vezi sa tim, i ne bih volela meni neko da se meša u stil. Ostajem dosledna sebi, volim damski stil odevanja i da je odeća dobro skrojena. Ukoliko je kroj dobar, i najobičnije stvari mogu da izgledaju lepo. Kada se oblačim, osluškujem sebe, a zavisi i od događaja na koju odlazim.
Na vaš stil je uticala je vaša tetka koja je kostimograf po zanimanju.
- Familijarno smo vrlo povezani. Ima dosta žena u porodici, i veoma smo bliske. Kada imam bitne događaje rado se psoavetujem sa tetkom i majkom u vezi sa odevnom kombinacijom koju sam smislila. Žene iz moje porodice su definitivno uticale na moj modni izraz. Deca nesvesno usvajaju stil njihovih roditelja.

Otkad se postali majka da li češće sebi kupujete garderobu ili za sina?
- Nisam tip koji stalno kupuje, već kada mi nešto nedostaje. Nekada me uveseljava kupovina, a dođem i u faze kada me uopšte ne zanima. Što se tiče kupovine garderobe za sina, nisam šopingholičarka. Suludo je kupovati mnogo odeće i obuće za dete koje za dve nedelje preraste tu veličinu. Andrej dobija skoro sve na poklon, Vujadin i ja smo mu kupili par stvari kada se rodio. Sve što ima i što je dobio, dobro je iznosio. Znam da neka druga deca neke stvari koje dobiju nikad ni ne obuku. Nama se to nije desilo.
Nedavno je vaš sin Andrej proslavio prvi rođendan.
- Slavili smo njegov rođendan u intimnoj atmosferi jer Vujadin nije mogao da nam se pridruži zbog poslovnih obaveza. Dobio je toliko garderobe i zanimljivih igračaka da do proleća ne moramo ništa da mu kupujemo.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Petar Vujanić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još