Ivana Bajić: Ona ima talenat

Ivana Bajić: Ona ima talenat

Autor: | 04/06/2011

0

Crvenokosa voditeljka televizijskog šou-programa „Ja imama talenat“, koji se emituje na „Radio-televiziji Srbije“, Ivana Bajić svojim izgledom intrigira javnost još od kada je radila na televiziji „Metropolis“, a potom i vodila emisiju „Go-play“ na televiziji „B92“. Dvadesetosmogodišnja Beograđanka nekoliko godina radi kao producent manifestacije modnog studija „Click“ - „Belgrade Fashion Week“. Ivanini prijatelji i saradnici smatraju je velikim šoumenom, jer je uvek raspoložena za druženje, šalu i provod.
- Uvek imam vremena za prijatelje, odnosno za saradnike. Većina onih sa kojima se družim su mi i saradnici u poslu. Kod mene se posao i zadovoljstvo uvek prepliću, jer radim ono što mnogo volim. Kao producentkinja pomažem prijateljima da ostvare zamisli u vezi sa projektima, što mi ne predstavlja napor već zadovoljstvo - na početku razgovora za magazin „Hello!“ zadovoljno kaže voditeljka čija je zarazna pozitivna energija „krivac“ što ima mnogo prijatelja po celom svetu.
Poznato je da volite provod, da ste se nekada veselili i uz narodnu muziku.
- Imam neverovatne drugove sa kojima izlazim u provod i mogu da kažem da sam prisustvovala najboljim zabavama. Ne mogu baš odmah da se veselim uz narodnjake, to se desi u „sitne“ sate. Kad idem u provod, muzika mi nije bitna, sve slušam. Ako mi se, ipak, ne dopadne muzika, ja promenim lokal i tako rešim problem.
Nedavno ste u Zagrebu prisustvovali proslavi rođendana hrvatske zvezde Severine. Kako ste se proveli?
- Fenomenalno mi je bilo u poznatom zagrebačkom restoranu „Okrugljak“. Svi gosti su bili raspoloženi, pevalo se do sitnih sati. Za mikrofonom su se smenjivali Severinini prijatelji, između ostalih Petar Grašo i Haris Džinović. Upoznala sam Tarika Filipovića i potvrdila svoje mišljenje o njemu, da je veliki šarmer.
Kako biste opisali svoj modni izraz i koliko se on promenio otkako ste postali javna ličnost?
- Ovaj posao mi je omogućio da nosim luksuznu i kvalitetnu garderobu. Sigurna sam da je to uticalo na moj stav da je bolje kupiti jedan, ali vredan komad garderobe nego gomilu jeftinih krpica koje možeš da obučeš dva-tri puta i onda one izgube oblik. Moj stil se može opisati kao jednostavnost i minimalizam, uz detalje poput ešarpe ili krupnog komada nakita. U mojoj garderobi preovladavaju tamne boje, najviše ljubičasta, siva i crna. Obožavam mini suknje, čizme do kolena i cipele sa vrtoglavo visokim potpeticama.


Volite li više garderobu sa poznatim potpisom ili vam brend nije važan?
- Postoje mnogi brendovi koji nisu megalomanski skupi ili poznati, ali imaju neverovatan dizajn i kvalitetne materijale od kojih izrađuju modele. Prošlog meseca sam u Parizu kupila nekoliko haljinica brenda „Don't label me“. To je i moj stav: „Ne brendiraj me“. Najvažnije mi je da to što nosim ističe moje kvalitete, a ne nalepnicu na poleđini odeće.
Gde volite da kupujete i šta je poslednje što ste kupili?
- Kupujem na putovanjima, a najviše volim šoping u Milanu. Poslednje što sam sebi kupila je „letnja“ kožna jakna.
Kakve momke volite i šta prvo primetite kod muškarca?
- Oči i osmeh. Kod muškarca mi je važnije da zrači pozitivnom energijom nego izgled.
Koliko vam je važna odeća na suprotnom polu?
- Odmah sve primetim, ne samo odeću već i nokte, zube, držanje. Mi, devojke, stvorene smo za „skeniranje“.
Poznato je da novac rado trošite na putovanja. Koja vam je sledeća destinacija?
- Početkom jula otputovaću na Ibicu, jer će moja drugarica tamo proslaviti rođendan. U avgustu ću sigurno biti na Adi Bojani. Možda će me dečko iznenaditi nekim kraćim putovanjem za moj rođendan.
Čime se bavi vaš dečko i koliko ste već zajedno?
- Nikola je vlasnik marketinške agencije, a zajedno smo četiri godine.
Da li vam je ikada bilo bitno da uskladite odevanje s momkom?
- Naravno. Moj dečko je baš lep mladić i obožavam uskladimo izbor odeće i tako odemo na neku večeru ili rođendan. To je veoma seksi.


Volite li više da se viđate u kućnoj atmosferi ili da izlazite u provod?
- Više volimo da izlazimo. Često večeramo u restoranima, i to različitim. Imamo dva druga sa kojima isključivo idemo na „pijanke“ do jutra. Što se tiče filmova, više volimo da kod kuće odgledamo dobar film nego u bioskopu, jer smo tako bliži jedno drugom.
Koliko vam se dopada popularnost i čini li vam se da vam se zbog toga više udvaraju muškarci?
- Meni se mladići retko udvaraju, jer sam prilično direktna, slobodna i energična, pa kod njih uvek postoji izvesna doza straha. Popularnost nimalo nije uticala na moj način života, samo mi je pomogla da kao producent lakše steknem nove klijente. Najviše mi je pomogla da započnem kampanju „Doggy Style“, sa modnom revijom za četvoronošce koju sam organizovala u okviru prethodne „Nedelje mode“. Ta kampanja trebalo bi da podigne svest o brizi koju posvećujemo napuštenim psima, a prihod od dizajnirane pseće garderobe otišao je u gradski budžet za izgradnju azila.
Da li je vaša ljubav prema životinjama uticala na vašu odluku da postanete vegeterijanac?
- Nikada nisam htela da jedem životinje, moji roditelji su prošli kroz pakao zbog mog odbijanja da jedem meso, koje je s mog menija izbačeno još kada sam bila u pubertetu. Odbijam i da nosim krzno životinja.
Jeste li umešni u kuvanju?
- Da, moja baka je bila odlična kuvarica i ona mi je prenela znanje koje imam o domaćim jelima. Nikad se nije desilo da mi ne uspe neko jelo. Pravim sve, od sarme i punjene patke do otmenijih jela, kao što su specijaliteti od morskih plodova. Budući da ne jedem meso, naučila sam da pravim srpska jela bez mesa, kao što je, recimo, musaka.
Držite životinje u stanu?
- Tako je, živim sa dva „dečaka“, sa psom pasmine boston-terijer i sa mačkom. Kada sam dobila psa, pre dve godine, uvidela sam da se ljudi kod nas loše ponašaju prema životinjama, posebno prema psima bez vlasnika. Tada sam napravila humanitarnu reviju „Doggy Style“. Planiram da snimim kratkometražni film na tu temu u čijem će stvaranju učestvovati brojne poznate ličnosti, sa kojima sam se već dogovorila o tom projektu. Planiram da ponovo organizujem reviju sa odećom za pse.
Oduvek ste pomagali ugroženim životinjama.
- Odmalena sam u kuću „dovlačila“ sve povređene životinje ili one koje nemaju krov nad glavom. I danas dovodim pse sa ulice i ustupim im večeru mog psa Mikija.
Volite li sport?
- Plivam tri puta nedeljno, vozim rolere, a kada stignem, odlazim u teretanu. Volim da se bavim sportom, jer se na taj način oslobodim sve negativne energije.
Da li ste završili fakultet?
- Jesam, izvršno upravljanje na „Megatrend“ fakultetu.
Zameraju li vam prijatelji nešto?
- Uvek kasnim. Kad god da krenem, uvek se nešto neplanirano desi, i zakasnim.
Kako sebe vidite u budućnosti?
- Kao uspešnu producentkinju, vlasnicu restorana na moru i ludo zaljubljenu u svog muškarca.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti