Dan koji je potpuno promenio život Jelene Karleuše

Dan koji je potpuno promenio život Jelene Karleuše

Autor: | 24/04/2020

0

Jelena Karleuša je danas uspešna u svom poslu i modna inspiracija mnogima. Taj status je gradila godinama, a sada se prisetila početka svoje karijere, kada je bila 16-godišnja devojčica koja nije umela da se našminka niti je imala šta da obuče.

– Na današnji dan, pre 25 godina, izašao je moj prvi album “Ogledalce”. Izdavač je bio “Diskos”, oni su bili jedini koji su želeli da rizikuju sa anonimnom klinkom od 16 godina. Ko bi rekao da ja na ovoj slici imam samo 16 godina. Na današnji dan zvanično je stvorena “Jelena Karleuša”. – prisetila se teškog vremena ali  i bezrezervne podrške svoje majke Divne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on Apr 24, 2020 at 7:49am PDT

Pročitajte:  Jelena Karleuša nije zadržala suze: Na 12. godišnjicu venčanja Duško spreman na veliki korak

– U mene je verovala samo moja majka. Nisam imala šta da obučem, pozajmljivala sam garderobu, nisam znala da se našminkam, moja majka je pozajmila pare za album (25.000 maraka) u momentu kada je njena plata bila 2 marke. Ubedila sam je da ne mora da brine i da ću uspeti i da ću sve pare vratiti. I jesam. Nisam je izneverila. Photo:Bata Patrnogić – napisala je Jelena uz amot svog albuma prvenca.

Majčin gest koji Jelena Karleuša nikada neće zaboraviti

Jelena je karijeru započela 1995. godine kada, zbog teške materijalne situacije, nije mogla da izgleda baš uvek onako kako je želela. Nedavno se prisetila tog perioda i ispričala da je imala ogromnu tremu pred svoje prvo televizijsko gostovanje, ali i da često nije imala novca ni za čarape.

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on Mar 3, 2020 at 2:55am PST

Pročitajte: Jelena Karleuša - Prošlo je 365 dana tuge

–  Kad sam počinjala karijeru, morala sam da se dovijam. Prvi put sam se na televiziji pojavila upravo na RTS-u imala sam ogromnu tremu. Nosila sam sašivenu haljinicu, i to od pozajmljenog srebrnog materijala, jer nisam mogla ni to sebi da priuštim! Vrlo često nisam imala čak ni za čarape – rekla je svojevremeno u emisiji „Lice i potpetice“ i prisetila se kako joj je majka kupila cipele da je obraduje.

Pročitajte: Jelena Karleuša za “Hello!” - Moje suze su opasne i gorke, svako treba da ih se plaši

– Zaljubila sam se u cipele dizajnera Karla Lagerfelda, za koga do tada nisam ni čula. Mama je videla da mi se dopadaju, pa je krišom otišla da mi ih kupi. Sećam se da je ispisala brdo čekova kako bi me usrećila, jer su cipele koštale kao tri njene plate. Kasnije smo ih otplaćivale i otplaćivale, ali sam se ja na RTS pojavila u najskupljim cipelama –  rekla je Karleuša, a na pitanje šta bi sada promenila, odgovorila je:

– Imala sam stravičnu frizuru i bila sam prenašminkana za devojčicu od 16 godina. Izgledala sam deset godina starije. Niko me nije doživljavao kao devojčicu jer sam sebe predstavljala kao vamp ženu i mislila sam da ću tako skrenuti pažnju na sebe. Mnogo toga bih sada promenila! – rekla je Jelena u pomenutoj emisiji.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs MIša Obradović/Ata/Instagram