Smrt ih je razdvojila u danima najveće ljubavi: Ovako su se upoznali Milica i Nebojša Glogovac

Smrt ih je razdvojila u danima najveće ljubavi: Ovako su se upoznali Milica i Nebojša Glogovac

Autor: | 10/02/2024

0

Udovica Nebojše Glogovca, Milica, sinovi Gavrilo i Miloš, kao i ćerka Sunčica, s ljubavlju i setom nastavljaju da čuvaju sećanje na voljenog supruga i oca.

Zajedno sa porodicom i prijateljima, 9. februara još jednom su se okupili na Novom groblju u Beogradu kako bi obeležili šest godina od njegove smrti.

Ivica Veselinov/ATA Images

 

Kao što je poznato, jedan od najboljih glumaca svoje generacije 2018. godine izgubio je bitku sa karcinomom pluća. Filmovi i snimci pozorišnih predstava Nebojše Glogovca i danas se rado gledaju, a često se citiraju i izjave iz intervjua.

Aleksandar Đuričić svojevremeno je objavio biografiju „Glogi”, a udovica Nebojše Glogovca prvi put je javno govorila o nekim od najlepših trenutaka njihovog zajedničkog života.

Jovan Vidaković

 

Upoznali su se nakon premijere predstave „Hadersfild”, kada mu je Milica, tada novinarka, prišla kako bi ga intervjuisala.

- U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu, dragocenu za mlade novinare. On je bio iznenađujuće pristojan i koncentrisan. Čudila sam se: „Tako veliki glumac, a tako neposredan i drag” - svedočila je Milica Glogovac.

Pročitajte: Sinovi Nebojše Glogovca oduševili, Gavrilo i Miloš učinili su to u znak sećanja na pokojnog oca

Sticajem okolnosti, taj intervju nikada nije objavljen, jer je neko greškom obrisao snimak sa kamere. Ipak, sudbina je umešala prste, pa su se ubrzo ponovo sreli, a nedugo zatim rodile su se i emocije.

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Zajednički život sa njim bio je tako zabavan. Na prvu loptu delovao je robusno, malo grublje, a kada sam ga zaista upoznala, shvatila sam koliko je meka duša. U to sam se zaljubila. Od svega je pravio poeziju. Voleo je da peva, da pušta muziku i često smo plesali po kući - ispričala je udovica Nebojše Glogovca.

Pročitajte: Otac Nebojše Glogovca otvorio dušu - Na grobu mog sina ne stoji krst, a morao bi...

- Sećam se, bila sam u drugom stanju i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliko veliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i Sunčici, koju smo čekali, zapevao pesmu Tome Zdravkovića „Evo, već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela”. Mnogo smo se smejali zajedno.

Privatna Arhiva

 

Milica je tom prilikom otkrila i da je Nebojša bio izvanredan kuvar.

- Favorit mu je bila pastirska pita, u koju ide crno pivo. Nerviralo ga je što ne jedem meso, pa ne mogu da osetim slast njegovih mesnih kulinarskih poduhvata. I uvek je spremao ogromne količine, kao da treba da nahrani četu vojske. Pravio je crveno sočivo, biftek, kobasice - otkrila je udovica Nebojše Glogovca, dodajući da je njen suprug uvek voleo nekoga da ugosti i počasti svojim specijalitetima.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel, Ivica Veselinov/ATA Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti