Zvali su je srpskom Kejt Midlton: Ćerka Emira Kusturice ludo je volela princa, ali se ljubav neslavno završila

Zvali su je srpskom Kejt Midlton: Ćerka Emira Kusturice ludo je volela princa, ali se ljubav neslavno završila

Autor: | 23/11/2023

0

Ćerka Emira Kusturice zabavljala se sa princom

Emira Kusturicu poštuje ceo filmski svet i upravo je zahvaljujući njemu mnogo velikih zvezda posetilo Srbiju, uživajući na živopisnoj Mokroj Gori. Proslavljeni reditelj upravo u tom mirnom kraju na zapadu zemlje provodi najviše vremena sa svojom porodicom.

Profimedia

 

Kusturica i njegova supruga Maja, producentkinja, imaju sina Stribora i ćerku Dunju. Stribor je muzičar, bavi se i glumom, a ni njegova mlađa sestra nije mogla da pobegne od umetničkih gena.

Pročitajte: Ljubav iz mladalačkih dana krunisana posebnom medaljom - Ovo je Maja, supruga Emira Kusturice

Dunja je svet ugledala 1986, godinu dana posle filma „Otac na službenom putu”, za koji je njen otac osvojio svoju prvu kansku Zlatnu palmu.

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 
 

Rođena je, kao i brat, u Sarajevu. Sa roditeljima je dugo živela u Francuskoj, gde je stekla i visoko obrazovanje – studirala je istoriju umetnosti na prestižnoj Sorboni, a diplomirala je dramaturgiju.

Danas je selektor filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf”.

Dominique Charriau/Getty Images

 

– Tata je sa putovanja najviše donosio filmove. Kuća u kojoj smo živeli u Normandiji bila je prepuna VHS kaseta i knjiga. Emir nije bio strog otac – ispričala je svojevremeno za Blic, a Kusturica je o ćerki ovako govorio:

– Dunja je veoma obrazovana devojka i siguran sam da će u budućnosti napraviti nešto veliko. Samo je pitanje vremena kada će iskoristi svoju intuiciju i dar i pronaći ogledalo u kome će reflektovati svoje zamisli.

ATA Images

 

Vrhunski ekspert u svojoj profesiji, medijima i javnosti Dunja je bila zanimljiva i zbog veze sa princom Aleksandrom III Karađorđevićem.

Zvali su je srpskom Kejt Midlton, upoređivali je sa kraljicom Marijom Karađorđević, ali ljubav se neslavno završila. 

Rajko Ristić

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Najnovije vesti