Ljubav iz mladalačkih dana krunisana posebnom medaljom: Ovo je Maja, supruga Emira Kusturice (foto)

Ljubav iz mladalačkih dana krunisana posebnom medaljom: Ovo je Maja, supruga Emira Kusturice (foto)

Autor: | 11/11/2021

4

Supruga Emira Kusturice ne viđa se često u javnosti 

O Maji Kusturici „Internet“ enciklopedija izdvaja tek dve-tri rečenice: „Srpska filmska producentkinja. Supruga režisera Emira Kusturice i Striborova i Dunjina majka.“ Navodi i tri filma u kojima je bila angažovana: „Zavet“, “Život je čudo“ i „Na mlečnom putu“.

Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske, na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže – sačuvala novac i usmerila ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma ‒ otkrio je reditelj, čija je slava odavno obišla svet.

Pročitajte: Emir Kusturica - Kako starim sve mi lakše suza poteče na oko

Profimedia

 

Supruga Emira Kusturice više od četiri decenije njegova je najveća podrška 

Maja Kusturica izabrala je da ostane u senci muža, sa kojim duže od četrdeset godina deli bračni zavet „u dobru i zlu“. Emir, pak, nerado govori o privatnom životu, ali ne krije da mu je supruga inspiracija za sve:

‒ Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

Pročitajte: Zavela je čak jednog plemića - Evo kako izgleda i čime se danas bavi ćerka Emira Kusturice (foto)

Guliver Getty Images

 

‒ Naša ljubavna priča iz mladosti se nastavlja, želja za viđanjem jednako je jaka kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život ‒ poetično je jednom prilikom rekao Emir Kusturica, koji je u sličnom maniru dao kompliment ženi sa kojom je zajedno od mladalačkih dana, provedenih u Sarajevu.

Pročitajte: Emir Kusturica - Kod nas se sve brzo zaboravlja jer mladi nemaju istorijsku svest

Guliver Getty Images

 

‒ „Da je stajala na takvim nogama, Kraljevina Jugoslavija trajala bi mnogo duže!“, dobacio je jednom kondukter Maji dok se koševskim autobusom prevozila u grad. Bio je u pravu taj kondukter monarhista ‒ zabeležio je „Noizz“ Emirove reči.

Zanimljiv je podatak da su Maja i Emir Kusturica 2015. godine odlikovani medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće „Sveti Petar i Fevronija“, koja se dodeljuje bračnim parovima koji su zajedno najmanje 25 godina. Medalja i plaketa uručeni su im u „Ruskom domu“ u Beogradu, a dobili su ih na inicijativu stanovnika grada Muroma, koju je podržala Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

Profimedia

 

 

Komentari (4)

Loading
Dusanka simin 18:08 12.11.2021
Odgovori

Prirodna zena nista plastike vidi se da je normalna, u tome i jeste lepota jedne zene.

Bdsu 22:00 12.11.2021
Odgovori

Pokojna sestra joj je bila izmisljena ljepotica koja se nije rodila ni do tada a ni kasnije

Mirjana Janiš 12:42 13.11.2021
Odgovori

Inteligentna osoba sa širokim muškarcem, sreća, zajedno se rađaju i umiru. Bogu hvala🙏

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti