Skromni počeci Lepe Brene - pre pevačke karijere bavila se ovim poslom

Skromni počeci Lepe Brene - pre pevačke karijere bavila se ovim poslom

Autor: | 25/08/2020

0

Karijera Lepe Brene važi za jednu od najblistavijih na muzičkom nebu. Ipak, Fahreta Jakić nije oduvek bila pevačica, koju obožava ceo region. U Beograd je stigla 1979. i upisala studije turizma na Prirodno-Matematičkom fakultetu. Ipak, već po samom dolasku na studije, mladu devojku zadesile su nevolje.

Brena je došla na studije kao dete petočlane porodice koja se izdržavala samo jednom, očevom platom. Džeparac koji je dobijala nije bio dovoljan da preživi u velikom gradu pa je morala da potraži posao, koji će joj barem malo olakšati studentski život. Prijavila se na oglas za posao, mladog bračnog para Štajdohar, koji su tom prilikom tražili dadilju.

Pročitajte: Iznenadićete se - Nova gošća na jahti Lepe Brene (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Jun 18, 2020 at 2:11pm PDT


Ona je tada, nekoliko meseci čuvala novorođenu bebu, Anu. Tada je živela u malom stanu na Tašmajdanu, koji je plaćala porodica Štajdohar, a malenu Anu čuvala je svega nekoliko meseci. Iako Brena o tom periodu javno nije govorila, Ana Štajdohar otkrila je kako je počela karijera Lepe Brene.

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - otkrila je Ana jednom prilikom.

Pročitajte: Ana Štajdohar i Nikola Demonja - Porodične vragolije ćerkice Nie (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar) on Jul 19, 2020 at 2:45am PDT


Brena se ubrzo vratila u rodno Brčko, nastupala je sa svojim bendom, a neverovatno je da se na samom početku muzičke karijere bavila rok muzikom. Kada je postala deo "Lira šou" benda, njena karijera počela je da ide uzlaznom putanjom, a danas je ona jedna od najvećih zvezda na našem muzičkom nebu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs