Kalina Kovačević prvi put o stravičnim životnim trenucima: Samo sam mislila šta će biti sa mojim detetom

Kalina Kovačević prvi put o stravičnim životnim trenucima: Samo sam mislila šta će biti sa mojim detetom

Autor: | 08/10/2020

0

Glumica Kalina Kovačević ponosna je mama dve divne devojčice, Mione i Anike, a svoj život vodi na relaciji Beograd-Ženeva. Sa partnerom Vladimirom, koji je naučnik i radi u najvećem centru za istraživanje elementarnih čestica, ima sjajan odnos. To što još uvek nisu stali pred matičara im ne smeta, niti se time opterećuju.

- Nisam se udala. (smeh) Inače, Vladimir ne vidi sebe kao javnu ličnost, a ja poštujem njegovu privatnost i želju da tako ostane - iskreno je nedavno rekla Kalina za magazin „Hello!".

‒ Pored Mione, najveća radost mi je ćerka od 14 meseci Anika. Srećna sam što će uvek imati jedna drugu jer na ovom svetu neću biti doveka. I kada jednog dana odem, imaće jedna drugu. Jedinica sam i znam koliko je to teško. Naročito kada je moj otac imao tu povredu, izliv krvi na mozak, te kada nismo znali da li će preživeti ‒ rekla je Kalina u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Pročitajte: Glumica Kalina Kovačević ekskluzivno za “Hello!” - Raduje me povratak staroj ljubavi

Ali da život nije bajka i da i te kako ume da zaboli osetila je na sopstvenoj koži. Otvoreno je govorila o trenucima kada je njenom ocu Siniši Kovačeviću pozlilo.

‒ To veče odvezla sam ga u bolnicu, tu je bila doktorka Dana Grujičić, divna Dana, mnogo je volim i veliki je čovek. Odvezla sam ga u bolnicu i imala sam predstavu „Dama sa kamelijama“, tokom koje sam sve vreme držala telefon u džepu haljine da mi jave da li je živ ili mrtav. To je cena našeg posla, da ja zabavljam druge ljude u trenucima kada mi se lomi život. To su stvari koje ću pamtiti dok sam živa – ispričala je Kalina nepoznat detalj iz života, a onda je ova tridesetšestogodišnja dama opisala koliko su joj bili teški trenuci tokom druge trudnoće koja je bila kritična.

‒ Anika je bila željena. Tokom te trudnoće takođe sam imala problem, porodila sam se dva meseca ranije. Hitan carski rez. Želim da pozdravim sve sa neonatologije, koji su zaslužni što smo sada svi tu na okupu. Znam šta znači zanemeti od bola, jer nisi ugrožen ti, već biće kome si u tom trenutku podario život i za koga si se toliko borio. Ali idemo dalje, rodila sam dva mala borca, dve prelepe devojiče i radujem se životu ‒ ispričala je Kalina, a potom se prisetila prve trudnoće kada joj je život visio o koncu.

Pročitajte: Glumica Kalina Kovačević - Moj otac je jedan žilavi Sremac koji se ne da tako lako!

‒ Tri dana nakon što sam rodila Mionu dobila sam sepsu, inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete nisam mogla da dojim s obzirom da sam bila na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period. Kada sam doživela kliničku smrt i odreagovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila. Prošlo mi je u glavi šta će biti sa mojim detetom i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost ‒ rekla je glumica.

‒ Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Posle prve sam učila da hodam. Jer sam prvo pet meseci ležala na održavanju trudnoće i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom. Od sedam meseci ležanja stvorila mi se voda u kuku. Rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put samostalno dohvatila flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo što danas imam ‒ zaključila je Kalina.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miša Obradović