Sve je spremno za penzionerske dane: Pogledajte kakav su raj Gordana i Miroslav Ilić napravili od kuće u Mrčajevcima FOTO

Sve je spremno za penzionerske dane: Pogledajte kakav su raj Gordana i Miroslav Ilić napravili od kuće u Mrčajevcima FOTO

Autor: | 04/05/2023

0

Kuća Miroslava Ilića u Mrčajevcima čuva duh starih vremena

U srcu Šumadije, nadomak Čačka, nalaze se Mrčajevci, rodno selo Miroslava Ilića koje je pesmom proslavio. Pevač je renovirao porodičnu kuću i u nju rado navraća, a kako kažu njegovi najbliži plan mu je da se u starosti tamo i preseli. 

ATA Images

 

Ekipa emisije „AmiG Show“ imanje popularnog pevača obišla je u društvu kompozitora Miše Mijatovića, koji je otkrio neke malo poznate detalje iz života svog prijatelja.

− Miroslav je mnogo vezan za Mrčajevce, gde provodi dosta vremena. Uvek je voleo da radi na njivi, pa i kada je postao popularan, dolazio je da pomaže ocu Žiki. Naročito voli da uređuje baštu i gaji cveće. Kad smo imali koncert u Holandiji, putovali smo do nekog grada samo da kupi seme za određeno cveće.

Pročitajte: Fotografija koja kida dušu - Prvi susret Miroslava Ilića sa sinom Devinom rasplakaće i najtvrđa srca

AmiG Show printscreen

 

Kuća Miroslava Ilića smeštena je u lepo uređenom prostranom dvorištu, u kome se nalaze još jedna manja kuća i pomoćni objekti. Dvospratnica je izgrađena u duhu srpske tradicije, a krasi je drvena veranda.

Pročitajte: Zemunac sa Zlatibora - Zavirite u čarobnu planinsku kuću Dragana Jovanovića FOTO

AmiG Show printscreen

 

AmiG Show printscreen

 

Dvorište je prepuno mladih voćki i cveća, između kojih su raspoređeni zanimljivi detalji kao što su starinska kola za vuču i opanci, a može se videti i pokoji baštenski patuljak.

Pročitajte: Počivaću gde sam se rodio - Ljubivoje Ršumović napravio čudo od kuće na Zlatiboru, fotografije oduzimaju dah

AmiG Show printscreen

 

AmiG Show printscreen

 

AmiG Show printscreen

 

Folk pevač u mladosti je igrao fudbal za Orlovac iz Mrčajevaca, a na njihovom stadionu se i danas može sresti, baš kao i u lokalnoj kafani gde sa drugovima iz detinjstva ode na ručak ili odigra partiju karata.

− Ništa me više ne relaksira nego moje selo, moj rodni kraj. Mrčajevci su moja Tara, mesto gde se regenerišem, gde se punim energijom – kaže Miroslav koga je životni put odveo na estradu iako je on imao druge planove.

– U moje vreme ortaci su maštali da otvore butik ili kafić, a ja sam želeo da imam veliku farmu. Zaljubljen sam u selo i uvek sam ga favorizovao. Za mene je to vrhunac slobode. 

AmiG Show printscreen

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti