I moja bi ćerka bila sad u toj školi... Poznate ličnosti potrešene posle stravične tragedije na Vračaru: Bojim se da je ovo samo početak...

I moja bi ćerka bila sad u toj školi... Poznate ličnosti potrešene posle stravične tragedije na Vračaru: Bojim se da je ovo samo početak...

Autor: | 03/05/2023

0

Poznate ličnosti pružaju podršku porodicama nastradale dece

Nezapamćena tragedija koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru potresla je ceo region.

Kako je zvanično potvrđeno, ubijeno je najmanje osmoro učenika i domar, a policija je odmah posle krvavog pira uhapsila maloletnika koji je pomahnitalo pucao.

Pročitajte: Uznemiren sam, moje dete ide tu... Zoran Kesić stigao ispred škole užasa na Vračaru FOTO

ATA Images

 

Hitna pomoć i policija od jutros se nalaze na licu mesta, baš kao i preplašeni roditelji, među kojima i pevačica Ana Stanić, voditelj Zoran Kesić i košarkaš Duško Savanović, čija deca pohađaju tu školu.

- Moj sin je srećom u popodnevnoj smeni, tako da nije bio prisutan tokom pucnjave. Hvala svima koji su zvali i brinuli. Duboko smo potreseni, saučešće porodicama - napisala je kratko Ana Stanić na Instagramu.

Brojne poznate ličnosti upućuju poruke saučešća i podrške porodicama čija su deca stradala u pucnjavi.

„E, moj narode. O, zemljo moja, saučešće porodicama“, kratko je napisala glumica Sloboda Mićalović.

instgaram

 

Voditeljka Vesna Dedić podelila je insertz iz emisije “Balkanskom ulicom”, u kojoj je gostovala pokojna Sonja Savić. Legendarna glumica govorila je upravo o stvarima za koje mislimo da nas se ne tiču, a ustvari nam određuju budućnost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Glumice Kalina Kovačević, Anđela Jovanović, Aleksandra Tomić, kao i pevačica Nataša Bekvalac, uputile su podršku roditeljima, dok je Goca Tržan snimila video kojim je poslala snažnu poruku.

„Svima onima koji su direktno pogođeni ovom tragedijom upućujem duboko saučešće, svi vi koji ste već počeli da kritikujete medije, sistem, društvene mreže, filmove, znajte da mi kreiramo sistem u kome živimo, bez nas on ne postoji. Ne tražite krivce u drugima, zapitajte se gde smo svi kao društvo, kao roditelji pogrešili. Bojim se da je ovo samo početak, neka nam je Bog u pomoći - poručila je Goca sa suzama u očima.

Glumac Ammar Mešić takođe je uputio snažnu poruku.

„Duša mi se raspada misleći na roditelje koji su svoju decu jutros poslali u školu uvereni da su tamo sigurni. Ko je kriv? Kakvo smo mi to društvo postali? Svi užasi ovog sveta su na našim vratima. U našoj Srbiji. U našem Beogradu. Ko je kriv? Pa mi.“

instgaram

 

Povodom tragičnog događaja oglasila je i voditeljka Nikolina Pišek koja je izjavila saučešće porodicama i istakla da je njena ćerka Una Sofija mogla da bude u toj školi da posle smrti supruga nisu donele drugačiju odluku.

„Moje saučešće svim porodicama nastradalih. Nažalost, i ja poznajem neke. Molim se za njih. Užas i jeza me prolaze jer bi i moje dete bilo sada u ovoj školi da nismo odlučili drugačije. Zahvalna na tome“.

Instagram

 
 

Jelena Karleuša uputila je poruku na Instagramu.

“Crni dan za Srbiju. Nezapamćena tragedija. Stradala su naša deca. Od ruke deteta. Dete je ubilo osmoro dece, a ima i onih kojima se bore za život. Dete je uzelo pištolj od oca i uz spisak za odstrel krenulo u osnovnu školu. Dete nije promašilo. Dete je ubijalo mirno i hladno. Dete je bilo odličan đak i iz dobre porodice. Dete nije pokazalo milost. Neka ovo bude opomena u kakvom svetu živimo i kako ovo suludo vreme utiče na naše nejake. Nasilje kojima se deca bombarduju iz svih medija, iz svih životnih struktura, uzelo je danak. Ovo je opomena za sve nas.

Saučešće porodicama dece koja su izgubila život, neka im Univerzum da snagu u ovoj tragediji... i ako postoji neka pravda, da sva deca kojoj se bore za život u ovom momentu prežive kao i njihova nastavnica”.

instgaram

 

Ana Đurić Konstrakta postavila je logično pitanje: 

“Šta će oružje u kući, molim vas objasnite mi, jer ja ne razumem... Koje su to situacije u kojima je neophodno da se oružje drži u kući?”

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović/Nebojša Babić/Andreja Damjanović