Prilaze mi ljudi, pitaju da li sam bolestan: Suprug Marije Popović smršao 20 kilograma, dijagnoza mu je promenila život

Prilaze mi ljudi, pitaju da li sam bolestan: Suprug Marije Popović smršao 20 kilograma, dijagnoza mu je promenila život

Autor: | 27/02/2023

0

Suprug Marije Popović smršao 20 kilograma

Marija Popović, voditeljka emisije „RTS Ordinacija“, ugostila je svog supruga i kolegu Milana Popovića, koji je smršao neverovatnih dvadeset kilograma.

− Kada sam imao 97 kilograma, niko mi nije prišao da kaže da nešto nije u redu sa mojim zdravljem. Sada, kad imam dvadeset kilograma manje, prilaze mi i pitaju da li sam bolestan – počeo je Milan svoju priču.

Pročitajte: Šta je frontotemporalna demencija od koje pati Brus Vilis? Obično se javlja u ovom životnom dobu i dovodi do katastrofalnih posledica

Jelena Jovanov

 

− Bio sam fanatični pušač, pušio sam dve i po pakle dnevno, i onda sam rešio da ostavim duvan. Nisam znao šta da radim kad sam gladan i kilogrami su malo-pomalo počeli da se sakupljaju, a onda i sve ostalo: nespavanje, posao, stres, stalna putovanja... Verovatno je sve to dovelo do nagomilavanja kilograma. Potom su se pojavili i drugi simptomi koje nisam umeo da prepoznam – ispričao je poznati voditelj.

Pročitajte: Osetio je da mu trne ruka, a ona je usledila stravična dijagnoza - Voja Brajović između dve predstave operisao tumor na mozgu

Youtube Screenshot

 
 

Pre sedam, osam godina Popović je uočio prve simptome insulinske rezistencije.

− Nisam znao da prepoznam zašto se hvatam za vodu više nego drugi, zašto mi se suše usta, zašto osećam glad na sat, sat i po. Pojavila se hipertenzija. Organizam se ponaša kao konj u galopu, uđem negde gde mi ne prija, počne srce da mi lupa. Moj kardiovaskularni sistem, koji mi je bio najjača karika, postao je problematičan – objasnio je voditelj.

Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

Youtube Screenshot

 

Milan je dobio lekove koji su mu pomagali da prebrodi napade neizdržive gladi, a istovremeno je korigovao ishranu. Izbacio je hleb, sokove, namirnice pažljivo kombinuje.

− U kuću ne unosimo sokove, ni gazirane, ni negazirane, ni ceđene, jer imaju mnogo šećera. U našoj kuhinji je to jednostavno, boranija na seljački način je odlična, pasulj takođe. Nikad ne mešam proteine sa proteinima, ako jedem meso, jedem samo meso, a ne i jaja ili sir uz njega – zaključuje autor više popularnih emisija na Radio-televiziji Srbije.

Jelena Jovanov

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jelena Jovanov

Pročitajte još