Pobeda života! Aleksandra i Bojan Vasković ekskluzivno za HELLO! predstavljaju ćerku Helenu FOTO

Pobeda života! Aleksandra i Bojan Vasković ekskluzivno za HELLO! predstavljaju ćerku Helenu FOTO

Autor: | 27/01/2023

0

Aleksandra i Bojan Vasković ekskluzivno za HELLO! predstavljaju ćerku Helenu 

Ubrzo pošto je Aleksandru i Bojana Vaskovića početkom prošle godine obradovala vest da će po treći put postati roditelji, u njihov dom uselili su se briga i neizvesnost. Rizična trudnoća, sugestija lekara da se uradi prekid, brojne dijagnostičke procedure, saznanje da nerođena beba ima srčanu manu, porođaj, operacija, neizvestan oporavak... Ovako bi, u kratkim crtama, izgledala 2022. godina iz ugla Aleksandre i Bojana, koji su uz sve to nastojali da sedmogodišnja Anđelina i trogodišnji Mihajlo kroz traumatičan period prođu što bezbolnije. Iako je na svet stigla u novembru, Helena je tek nedavno došla kući. Srećni roditelji ekskluzivno za HELLO! otvorili su vrata svog doma i sa nama podelili priču o pobedi života, s nadom da će njihove reči značiti roditeljima koji su u sličnoj situaciji.

Pročitajte: Aleksandra Vasković do detalja opisala agoniju kroz koju je prošla u borbi za ćerkin život

Miloš Nadaždin

 

‒ Pre svega želeli bismo da iskažemo ogromnu zahvalnost Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, sa direktorom Sinišom Dučićem na čelu. Hvala profesoru Slobodanu Iliću i doktoru Vladimiru Milovanoviću, anesteziolozima, medicinskim sestrama i kompletnom osoblju, profesoru Perezanoviću, kao i mojoj doktorki iz bolnice Narodni front Vesni Mandić – istakla je na početku razgovora Aleksandra Vasković.

Zajedno sa porodicom, skoro od prvog dana trudnoće, vodila je borbu za Helenin život.

Bilo je teško, bilo je strašno, ali je vredelo.

Pročitajte: Kutak za princezu - Aleksandra i Bojan pokazali ćerkinu sobu, san svake devojčice FOTO

Miloš Nadaždin

 

Postoji li zaista nešto što se zove majčinski instinkt, koji kaže da će na kraju sve biti dobro?

Aleksandra: Bila sam spremna da podnesem sve što mi je Bog namenio, kakav god da je ishod, ali nisam želela da donesem odluku o okončanju jednog života pre nego što razmotrim sve mogućnosti. Na putu saznanja imala sam veliku podršku kolega koji su bili spremni da me saslušaju, posavetuju, objasne mi. Postojala je majčinska intuicija, ali i medicinsko obrazovanje mi je govorilo da nije sve rečeno. Zajedno sa doktorkom Vesnom Mandić krenula sam korak po korak, mislim da ne postoji dijagnostička procedura koju nisam prošla. Do dvadesete nedelje trudnoće borba se zasnivala na tome da dokažemo da je beba genetski zdrava.

I taman kada ste mislili da možete da odahnete, suočili ste se sa novim problemom... Kako je Helena podnela operaciju?

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina HELLO! koji je u prodaji od petka, 27. januara 2023. godine

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Nadaždin

Slične Vesti

Najnovije vesti