Ove svetske zvezde danas slave Božić: Kim Kardašijan i Naomi Kembel su samo neke od njih...

Ove svetske zvezde danas slave Božić: Kim Kardašijan i Naomi Kembel su samo neke od njih...

Autor: | 07/01/2023

0

Velike svetske zvezde koje danas proslavljaju Božić

Mnoge poznate ličnosti iz svetskog džet-seta danas proslavljaju Božić. Neki su rođeni u pravoslavnoj porodici, dok su drugi zbog ljubavi prešli u pravoslavlje.

Kim Kardašijan je verovatno najpoznatija pravoslavka na svetu u ovom trenutku. Njen otac, poreklom Jermen, potiče iz četvrte generacije iseljenika iz Jermenije, a dobro je poznato da su preci Kim Kardašijan živeli na teritoriji današnje Turske.

Kim uvek s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Pročitajte: Kim Kardašijan raskinula sa 13 godina mlađim komičarem, posle devet meseci presudilo im je ovo

Manekenka Naomi Kembel ne potiče iz pravoslavne zemlje, ali je tokom veze sa ruskim milijarderom Vladislavom Doronjinom prišla Ruskoj pravoslavnoj crkvi, pa je u skladu s tim slavila i Božić. Međutim, nije otkrivala da li je nastavila s tim običajem i da li je ostala pravoslavka i nakon raskida.

Pročitajte: Nije usvojena, ona je moje dete - Naomi Kembel prvi put pokazala lice svoje ćerke, o prelepoj fotografiji priča ceo svet

Guliver Getty Images

 

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

- Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom verom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu - otkrio je glumac jednom prilikom. 

Pročitajte: Tom Henks i njegova supruga podelili sa čitavim svetom - Oboleli smo od Korona virusa

Hellomagazin

 

Popularna glumica Dženifer Aniston ima grčke korene. Njen otac Džon je rođen sa imenom Janis Anastasakis na ostrvu Krit u Grčkoj. Glumica je poznata i kao neko ko veoma često donira novac Grčkoj pravoslavnoj crkvi.

Pročitajte: Njen život nikada više neće biti isti... Dom Dženifer Aniston zavijen u crno - Volim te do kraja vremena

Hellomagazin

 

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Pročitajte: Mila Jovović trudna u 44. godini - Čekam devojčicu, poželite mi sreću!

Hellomagazin

 

Pevač čuvenog benda "Depeche Mode" Dejv Gahan prihvatio je pravoslavlje zbog supruge Dženifer Skilaz.

youtube printscreen

 

Proslavljeni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger od stupanja u brak sa bivšom teniserkom Anom Ivanović, počeo je da, osim katoličkog, proslavlja i pravoslavni Božić.

Pročitajte: Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger - Koji jezik ima prednost

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin